Milyonlarca sürücüye iyi haber



Milyonlarca sürücüye iyi haber
 
İzmir'de 2013 yılı başından bu yana trafik ekiplerinin, gezici radar ve mobese kamerası tespitleriyle araba plakalarına kestiği ancak posta havale ödeneği olmadığı için ancak geçen ağustos ayı itibariyle gönderilmeye başlanan cezalara bu defa yargı engeli çıktı.
Adreslere gönderilen cezaların, mahkemeye başvurulması halinde iptal edileceğini belirten Av. Gönenç Uygun, "Gıyapta kesilen trafik cezalarına ilişkin yasaya göre 10 işgünü içinde tebligat işlemlerine başlanması gerekiyor. Eğer Emniyet, 10 işgünü içinde tebligat işlemlerine başlamazsa mahkemece tüm trafik cezalarının iptali mümkün. Sürücüler için tebliğ tarihi çok ama çok önemli. Mutlaka dikkat etsinler, boş yere ceza ödemesinler." dedi.

İzmir Emniyeti'nin depolarında bekleyen yaklaşık 140 bin trafik cezası makbuzu, 850 bin liralık posta parası ödeneğinin gelmesiyle ağustos ayı başında adreslere gönderilmeye başlamıştı. Bu cezaların, 10 günlük sürede tebliğ edilmediği gerekçesiyle iptal ettirilebileceği ortaya çıktı. İzmirli avukat Uygun, İzmir 14. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurup iptal kararı aldırdığını söyledi. Ceza kesilen vatandaşların, mağdur olmamaları için Karayolları Kanunu'nun ilgili hükmünün uygulanmadığı gerekçesiyle mahkemelere başvurmasını önerdi.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website