Babek Zencani İran'da gözaltına alındı


İşadamı Reza Zarrab'ın ortağı olduğu iddia edilen Babek Zencani gözaltına alındı.


Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran Adalet Bakanlığı, işadamı Reza Zarrab'ın ortağı olduğu iddia edilen Babek Zencani’nin gözaltına aldığını açıkladı.
İran kaynakları, söz konusu gözaltıya gerekçe olarak, Zencani'nin, İran'a yönelik yaptırımlar olduğu için karaborsada İran'ın petrolünü satmasını ve bu satıştan elde ettiği parayı kendine saklamasını gösterdi.

Fars haber ajansı İran’da başsavcının Zencani’nin gözaltına alındığını açıkladı.

Haberde, İran’da bir grup parlamento üyesinin bir süre önce Babek Zencani’nin adının karıştığı yolsuzluk iddialarının incelenmesi yönünde girişimde bulunduğu aktarılıyor.
ZENCANİ İÇİN SORUŞTURMA TALEBİ
Fars haber ajansında yer alan habere göre, milletvekilleri yasama, yürütme ve yargı başkanlarına gönderdikleri mektupta, Zencani hakkında soruşturma açılması için yeterli gerekçenin bulunduğunu ifade etmişlerdi.

Mektupta, Zencani hakkında açılan birçok dava olduğu ve bunların ikisinde tutuklama kararı çıktığı belirtilirken, Zencani’nin, ülke petrollerinin satışından elde edilen paraları uzun süre ödememesine rağmen Petrol Bakanlığı’nca kamuoyuna güvenilir bir kişi olarak lanse edildiği de vurgulandı. Sorinet Holding’in sahibi olan Zencani, ABD ve AB’nin İran’a yönelik petrol yaptırımlarını deldiği gerekçesi ile kara listeye alınmıştı. Zencani’nin, İran’ın petrol satışlarından elde edilen geliri altın olarak ülkeye soktuğu iddia ediliyor.

Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website