Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri’nin okuma bilincinin artırılmasına yönelik başlattığı ‘Kitap Kardeşliği’ kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri, "Kütüphane Haftası" kapsamında "Çay Bizden, Okumak Sizden" isimli önemli ve örnek bir etkinliğe imza attı. "Kitaplara ulaşamayan tek bir çocuk kalmasın" sloganıyla başlatılan kampanya sonucunda toplanan 36 bin kitap yapılan kargo teslim töreniyle Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılmak üzere yola çıktı. 
Halkalı Meydan’da gerçekleştirilen törene; Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Toplanan kitapların ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılacağını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Kitabın önemine dikkat çekmek için bu iki projeyi hayata geçirdik. Ders kitaplarının dışında sürekli okuyacağımız kitaplara da ihtiyacımız var. Kitaplarla zenginleşiyoruz. Cep telefonları ve televizyonu oyuncak yaptığımız şu dönemde, vaktimiz yeteri kadar çalınıyor. Bizler, veliler olarak akşam yemeğinden sonra 15-20 dakika da olsa çocuklarımızla birlikte kitap okumalıyız. Kitabın ve okumanın tadını bilen çocuklar yetiştirmeliyiz. Emeği geçen öğretmen, veli ve öğrencilere teşekkür ederim"diye konuştu.