Beykoz'da Yaren rüzgarı


Beykoz Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan Yöre Geceleri’nin 8. konuğu Beykoz Çankırılılar Derneği oldu. Gecede Çankırı Yaren kültürü örneklerle anlatıldı.
Beykoz Çankırılılar Derneği'nin konuk olduğu yöre geceleri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Programa Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Hüsnü Kolcu, Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak, İstanbul Çankırılılar Vakfı  Yönetim Kurulu üyesi Ethem Akkoç, STK ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Programda yörenin Türk Halk Müziği sanatçısı Sami Yalçın türkülerini Çankırılılar için seslendirdi. Ayrıca Çankırı yöresiyle özdeşleşen tuzun öneminden bahsedilirken, tuzdan imal edilmiş lambalar da sahnede yerini aldı. Çankırı mutfağına has köy eriştesi, su böreği, Çankırı dolması, Yaren güveci, ekşili köfte, mantar kavurma, Yaren ve tarhana çorbası, baklava gibi yemek türleri de sergilenerek konuklara ikram edildi.
Gecenin önemine değinen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Bu milletin değerlerini önemsemiş bir anlayış, başımızın tacıdır. Ülke ve milletini seven insanların bulunduğu böyle bir dernekçilik, insana keyif verir. Burada yetişen nesillerden zarar gelmez. Bu nesiller gurur vesilesidir. Arzumuz birlik, beraberlik, kardeşliktir. Bölücülük ve nifaktan uzak durursak, milletin ömrü uzun olur. Allah bu milleti ayrım rüzgârlarından uzak tutsun" diye konuştu.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website