İETT'nin Kayıp Eşya Deposu'nda yok yok


İstanbul'da toplu taşımada unutulan ve duyarlı vatandaşlarca fark edilerek şoförlere teslim edilen binlerce kayıp eşya sahiplerini bekliyor.
Otobüs, tramvay, metro, metrobüs ve vapurlarda unutulan çeşitli eşya, duyarlı vatandaşlarca fark edilerek şoförlere veya hat amirliklerine teslim ediliyor. Bulunan eşya, İETT'nin Karaköy'deki Kayıp Eşya Deposu'nda muhafaza altına alınıyor.
Akla gelebilecek her türlü eşya var
Ev hanımlarının küçük ev aletleri olarak tost makinesinden televizyona, müzisyenlerin vazgeçilmezi uddan akordeona, araç plakalarından seyahat kartına, evlilik arifesinde olanların heyecanla unuttukları çeyiz eşyasından mutfak eşyalarına, bebek arabasından nevresim takımlarına
kadar her şeyi burada bulmak mümkün…
Televizyon bile unutulmuş
İETT Müşteri İlişkileri Şefi Gülçin Gülcü, yaptığı açıklamada, insanların otobüslerde ve diğer toplu taşıma araçlarında akla gelebilecek her türden eşyayı unutabildiğini söyledi. Gülcü, depoda bebek giysileri, ut, akordeon, gitar, fotoğraf makinesi, televizyon, cep telefonu, Ipad, dizüstü bilgisayar, güneş gözlüğü, cüzdan, oyuncak, ayakkabı, araç plakası, paten, düğün videosu, mefruşat, kimlik, seyahat kartı, mutfak eşyası, çanta ve ev eşyası gibi birçok ilginç eşyanın bulunduğunu kaydetti.
Otobüslerde, trenlerde, şehir hatlarındaki vapurlarda ve istasyonlarda unutulan eşyanın güvenlik görevlilerine ve yetkililere teslim edildiğini anlatan Gülcü, "Bulunan eşya, fotoğrafları çekilip kayıtlara ve programımıza işlendikten sonra merkezimize ulaştırılıyor. Depomuza aylık 2 bin ila 2 bin 500 eşya geliyor. Merkezimizde kişisel bilgileri varsa mutlaka irtibata geçilip teslim edilmesi sağlanıyor" diye konuştu.
Gülcü, özellikle gıda ürünleri ya da eski, yıpranmış ilaç gibi muhafazası zor malzemelerin ilk ayıklamada imha edildiğini aktararak, muhafaza edilebilenlerin 3 ay depoda korunduğunu anlattı. Gülçin Gülcü, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bulunan eşya, 3 ay içerisinde kimlik veya iletişim bilgileri varsa, mutlaka mesaj yoluyla vatandaşa bildiriliyor. Elektronik ya da kıymeti birtakım eşya ise depoda bir yıl süreyle muhafaza ediliyor. Onlar daha sonra açık ihale usulüyle satışa çıkarılıyor. Depodan yıllık ortalama 8-10 bin lira gelir elde ediliyor. Kıyafet, ayakkabı gibi yeni eşya, şubelerle yaptığımız protokoller neticesinde bir yılın sonunda Kızılay'a bağışlanıyor. Bulunan sahipsiz pasaportlar emniyet müdürlüğüne, nüfus cüzdanları da il nüfus müdürlüklerine gönderiliyor."
Gülcü, turistlerin unuttukları pasaport, kimlik, cüzdan ve çanta gibi eşyaların da bulunduktan sonra kendileriyle irtibata geçilerek teslim edildiğini sözlerine ekledi. Depoya, kaybettikleri eşyayı almak için gelen vatandaşların da kimlik, ehliyet gibi belgelerine ve çeşitli eşyalarına tekrar kavuştukları için mutlu olduklarını dile getirdi.
Alo 153'ten eşyalar temin edilebiliyor
Vatandaşların kayıp eşyasına ALO 153'ten ulaşabildiğini vurgulayan Gülcü, yolcuların www.iett.gov.tr adresinden sorgulama yaparak ya da bizzat İETT'ye gelerek kaybettikleri eşyayla ilgili bilgi alabileceklerini kaydetti.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website