İstanbul'daki sosyal tesisler


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri, 16 tesisiyle İstanbul'un dört bir yanında deniz manzarası, geniş bahçeleri ve farklı lezzetleriyle hizmet veriyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1994 yılında halka açılan sosyal tesisler, İstanbul’un en güzel manzaralarına sahip, doğayla ve denizle iç içe mekânlarıyla halkı ağırlıyor.
4 mevsim hizmet veren 16 sosyal tesis, hem farklı lezzetler sunuyor hem de oyun ve gezi alanları sunuyor. İBB Sosyal Tesisleri, yeşil alanları, yürüyüş ve gezi parkurları, spor alanları, çocuk parkları ve eşsiz manzarasıyla milyonları bu mekanda ağırlıyor.
İşte İBB’nin 16 sosyal tesisi:
Arnavutköy Sosyal Tesisi
350 metrekarelik açık alana sahip bahçe kafeteryası ve 150 metrekarelik restoran bölümü ile aynı anda 340 kişiye hizmet verilebilen Arnavutköy Sosyal Tesisi, geçmişin izlerini taşıyan tarihi yalıları, sahile uzanan daracık sokakları ile şirin bir boğaz köyü kimliği taşıyan Arnavutköy ile bütünleşmiş bir mekân olarak dikkat çekiyor. İstanbulluların vazgeçilmez lezzet duraklarından biri olan Arnavutköy Sosyal Tesisi’nde en çok dikkat çeken yemekler ise Levrek Sarma, Rezeneli Antrikot ve Kalamar.
Avcılar Sosyal Tesisi
Deniz manzarasına sahip olan ve yeşillikler arasında bulunan Avcılar Sosyal Tesisi, 789 metrekarelik kafeteryası ve 560 metrekarelik restoranıyla İstanbulluları ağırlıyor. Aynı anda 430 kişiye hizmet verilebilen tesiste, mekânın spesiyalleri arasında yer alan Avcı Sarması, Levrek Şiş, Patlıcan Göbeğinde Bonfile ve Avcılar Böreği yer alıyor. Ayrıca çocukların da yeşillikler içinde oyun oynayabileceği mekânlar da mevcut.
Beykoz Koru Sosyal Tesisi
Beykoz ile Paşabahçe arasındaki sırtlardan başlayarak Riva’ya kadar uzanan Beykoz Korusu içerisinde yer alan Beykoz Koru Sosyal Tesisi, 2006 yılından beri hizmet veriyor. 2 bin 783 metrekarelik açık alan ve 711 metrekarelik restoran bölümü ile aynı anda bin kişinin ağırlanabildiği Beykoz Koru Sosyal Tesisi, doğal güzelliklerin yanı sıra sahip olduğu Boğaz manzarası ve orman havasıyla ön plana çıkıyor. Beykoz Koru Sosyal Tesisi’nin en meşhur lezzetleri ise Koru Steak ve Koru Kebabı. Tesiste çeşitli toplantı ve organizasyonların yanı sıra düğün merasimlerine de ev sahipliği yapılıyor.
Beykoz Sahil Sosyal Tesisi
Yemyeşil Boğaz manzarasıyla Çubuklu sahilinde 1999 yılından beri hizmet veren Beykoz Sosyal Tesisi, bin 50 metrekarelik açık alan ve bin 300 metrekarelik restoran bölümüyle geniş bir alanda hizmet veriyor. Dekorasyonunda kullanılan Osmanlı motifleriyle ön plana çıkan restoranda aynı anda toplam 640 kişiye hizmet verilebiliyor. Restoranın en meşhur lezzetleri ise Beykoz Kebabı, Ispanak Yatağında Levrek Fileto, Sebzeli Somon ve Kalamar.
Büyükçekmece Sosyal Tesisi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce 2014 yılında hizmete sunulan Büyükçekmece Sosyal Tesisi, Büyükçekmece sahilinde yeşillikler içerisinde, minimal tasarımı ve modern mimarisiyle dikkat çekiyor. Tesis, 70 kişilik bahçe kafeteryası ve 30 kişilik kapalı kafeteryası ile deniz manzarası eşliğinde çeşitli lezzetler ve ferah bir mekân sunuyor.
Çamlıca Sosyal Tesisleri
Boğaziçi ve Marmara Denizi’ne nazır mesire yerlerinden biri olan Çamlıca’da 3 bin metrekarelik açık alan ve 400 metrekarelik restoran bölümüyle aynı anda toplam bin 470 kişinin ağırlanabildiği Çamlıca Sosyal Tesisleri; Avcılar sahil şeridinde Türk mimari formunda inşa edilerek 2008 yılından beri hizmet veriyor. Başta spesiyalleri arasında yer alan sebze ile doldurulmuş bonfile ve köfteli patlıcan söğürtme olmak üzere Çamlıca Simidi ve daha pek çok lezzetin, Klasik Türk müziği eşliğinde İstanbullulara manzarasıyla da unutulmaz bir gün yaşatıyor.
Dragos Sosyal Tesisi
Kartal Dragos Sahili’nde yer alan ve tüm Adalar’ın manzarasına hâkim olan Dragos Sosyal Tesisi, 2007 yılından beri hizmet veriyor. 582 metrekarelik açık alanı, 325 metrekarelik restoran bölümü ile aynı anda 440 kişiye hizmet verilebilen tesis, hem Dragos Steak ve Kalamar eşliğinde teras katta manzaraya karşı yemek imkânı, hem de yeşillikler arasındaki yürüyüş yolunda gezi imkânı sunuyor.
sosyal tesisler
Fethipaşa Sosyal Tesisleri
Üsküdar Paşalimanı’nda Fethipaşa Korusu içerisinde bulunan Fethipaşa Sosyal Tesisleri, 2 bin 500 metrekarelik açık alan ve 800 metrekarelik restoran bölümüyle toplam bin kişiyi ağırlayabiliyor. Sarayburnu’ndan Ortaköy’e kadar uzanan İstanbul manzarası ve Levrek Şiş menüsüyle İstanbullulara yeni lezzetler sunuyor.
 
Florya Sosyal Tesisleri
121 bin dönümlük araziye yayılan kafe ve restoranlarıyla ailece vakit geçirebileceğiniz Florya Sosyal Tesisleri, prestijli davetlerin verildiği “İdeal Salon”; kuş seslerinin su seslerine karıştığı “Havuzlu Bahçe” ve yeşille mavinin harmanlandığı göz alıcı güzelliği ve özel günler için hazırlanan “Kır Bahçesi”yle aynı anda 4 bin kişiye hizmet veriyor. Florya Kebabı, Patlıcan Beğendili Kuzu Kavurma, Kuzu Tandır, Kiremitte Fesleğen Soslu ve Barbekü Soslu Köfte, Bolonez ve Napoliten Soslu Makarna tesisin meşhur lezzetlerinden.
Gözdağı Sosyal Tesisi
Gözdağı Korusu’nun 206 metre rakımlı zirvesinde, ahşap mimarisiyle adeta bir kartal yuvasını andıran Gözdağı Sosyal Tesisi, İstanbul başta olmak üzere Adalar ve Yalova manzarasıyla dikkat çekiyor. Piknik alanları, seyir çardakları, park ve gezi alanlarıyla Anadolu yakasının en çok tercih edilen yerlerinden biri olan tesisin en meşhur lezzeti ise Gözdağı Kebabı ve Beğendili Kuzu Kavurma.
Haliç Sosyal Tesisi
Haliç suları kenarında, 410 metrekarelik açık alan ve 379 metrekarelik restoran bölümü ile aynı anda 340 kişiye hizmet verilebilen Haliç Sosyal Tesisi, hem Tarihi Yarımada’nın güzelliklerini hem de tesisin Fesleğen Soslu Levrek, Beğendili Levrek, Kiremitte Alabalık, Kalamar veya Somon Güveç gibi meşhur lezzetlerini sunuyor.
İstinye Sosyal Tesisi
150 metrekarelik açık alan ve 830 metrekarelik alanıyla Sarıyer’de Boğaz kıyısında yer alan İstinye Sosyal Tesisi, 420 kişiye hizmet verebiliyor. Hafta içi ve hafta sonları günün her saatinde açık olan tesis, İstinye Böreği, Somon Madolyon, Hardal Soslu Levrek ve Kalamar’ı ile yeni lezzetler sunuyor.
Kasımpaşa Sosyal Tesisi
600 metrekarelik açık alan ve 250 metrekarelik restoran bölümüyle aynı anda 325 kişiye hizmet sunulabilen Kasımpaşa Sosyal Tesisi, Kasımpaşa Sarması, Kağıtta Levrek, Levrek Şiş, Kiremitte Alabalık ve Kalamar gibi lezzetleriyle güzel bir Haliç manzarası sunuyor.
Küçükçekmece Sosyal Tesisi
Küçükçekmece Gölü kenarında, kuş cenneti ve doğayla iç içe olabileceğiniz Küçükçekmece Sosyal Tesisi’nde 237 metrekarelik açık alan ve 283 metrekarelik restoran bölümü ile aynı anda 250 kişiye hizmet verilebiliyor. Göl Kebabı, Dana Madalyon ya da Soman Güveç gibi lezzetlerin olduğu Küçükçekmece Sosyal Tesisi, yeşillikleriyle ve kuş cıvıltılarıyla nezih bir ortam sunuyor.
Safa Tepesi Sosyal Tesisi
Sancaktepe’de 100 dönümlük mesire alanı içerisinde yer alan Safa Tepesi Sosyal Tesisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılından beri hizmet veriyor. 380 metrekarelik restoran, bin 300 metrekarelik seyir terası ve 26 metrekarelik 2 adet büfeden oluşan toplam 600 kişi kapasiteli tesiste, basketbol, voleybol ve tenis gibi spor dallarında aktivite yapılabiliyor. Ayrıca tesis yürüyüş parkurları ve çocuk parkları ile de hizmet veriyor.
Sultanbeyli Gölet Sosyal Tesisi
Sultanbeyli Gölet Sosyal Tesisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 200 bin metrekarelik Sultanbeyli Gölet Parkı projesi kapsamında 2014 yılının Şubat ayından beri hizmet veriyor. 750 metrekarelik açık alan ve 200 metrekarelik restoran alanıyla aynı anda toplam 470 kişiye hizmet verilebilen Sultanbeyli Gölet Sosyal Tesisi, su oyunları ve su gösteri alanları, amfileri, spor alanları, çocuk parkları, piknik alanları, yürüyüş parkurları ve seyir terasları ve çeşitli lezzetleriyle nezih bir ortam sunuyor.
Haber: M. Taha İnci
İstanbul Ajansı
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website