Kızılay Avrupa Yakası bölge toplantısı gerçekleşti


Yerel kapasiteyi artırmak ve şubelerle koordinasyonu bir adım öteye taşımak için organize edilen “Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay” temalı bölge toplantılarının sonuncusu Kızılay İstanbul Şube’sinin ev sahipliğinde düzenlendi.

2016-2020 hedeflerinin konuşulduğu toplantı da Kızılay’ın projeleri anlatıldı.
Toplantının ev sahipliğini yapan Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım “Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay” sloganı ile güzel hizmetler yapacaklarını dile getirerek “toplantımız inşallah hayırlara vesile olur. Önümüzde ki kongrede de kazana Kızılay’ımız olur. İnşaallah güçlenerek “Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay” sloganı ile güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Kızılay uzak coğrafyalara uzanan yardım eli
 Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılayı’nın 2020 yılı hedefleri ve bunların Kızılay’a sağlayacağı katkılar hakkında bilgi verdi. Kan Hizmetleri, Afet Hizmetleri, Göç Hizmetleri, Sosyal Hizmetler, Halk Sağlığı ve Psikososyal Destek Hizmetleri, Uluslararasılaşma, Toplumla İlişkiler, Gelir Getirici Faaliyetler, Kurumsal Dönüşüm alanlarında bir dizi stratejik amaç ve hedefler belirlendiğini belirten Kınık, bunların hayata geçirilmesinde şubelere büyük görevler düştüğünü belirtti.
 “2020 yılında Kızılay’ın nerede olması gerektiği yönünde kapsamlı bir çalışma yapmış olduk. İmkanlarımızı, fırsatlarımızı, eksik yönlerimizi analiz ettik. Her sivil toplum kuruluşunun bulunduğu döneme uygun tedbirler alması gerekiyordu; biz de bunları yaptık” diyen Kınık, toplumun sonsuz kredisine sahip olan Türk Kızılayı’nın bu krediyi doğru bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Belirlenen hedeflerin hepsinin ihtiyaç sahibi daha fazla insana yardım etme kaygısı taşıdığını belirten Kınık, Afrika, Asya ve daha birçok coğrafyada tanık olduğu olaylardan bahsederek, Türkiye’den o coğrafyalara uzanan yardım elinin ne derece önemli olduğuna dikkat çekti. Kızılaycılarının yardımlarıyla hayata tutunan insanlara dair de örnekler veren Kınık, “Biz Kızılaycılar o ihtiyaç sahibi insanların kabul olmuş dualarıyız” dedi.
"STK'lar ülkelerin gelişmesinde oldukça etkili"
Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi Naci Yorulmaz ise STK’ların ülkelerin kalkınmasına etkisinin büyük olduğunu ifade ederek
“her gittiğimiz toplantıda Sakarya’dan itibaren aynı heyecanı aynı umudu geleceğe dair aynı kararlılığı hep beraber gördük. Yurt dışında geçirdiğim süreçte Türk Kızılayı gibi STK’ların ülkelerin gelişmişlik seviyesine ne kadar etkili olduğunu bizzat görme fırsatım oldu. Orada ki gençlik hareketlerinin bu tür STK’larda aktif rol alarak ülkelerin kalkınmasına ne kadar katkı sağladığını gördük.”
"Kızılay yalnız Türkiye’nin değil dünyanın da en büyük iyilik hareketi olmuştur"
Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi İsmail Hakkı Turunç da “Türk Kızılay’ına emeği geçenlerin kurucusundan bugüne kadar bu iyilik hareketinde gönüllerini ortaya koyarak koşan herkesi yürekten tebrik ediyorum. Biz bu ülkenin çocuklarıyız, farklı bir coğrafyada dünyaya gelmiş olabilir, etnik kimliklerimiz farklı olabilir ama hepimiz vakıf medeniyetinin çocuklarıyız. dolayısıyla bu vakıf medeniyetinin anlayışı içerisinde Kızılay yalnız Türkiye’nin değil dünyanın da en büyük iyilik hareketi olmuştur” diyerek Kızılayın iyilik hareketine vurgu yaptı.
Sunumların sonrasında şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Çalıştay düzenlendi. Çalıytayda şubelerin Genel Merkez’den talepleri sıralandı, projeleri ortaya konuldu.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website