Ülkeler arasındaki öğrenciler arasında kültürel ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Erasmus Projesi kapsamında ülkemizde bulunan Çek Cumhuriyeti ile Slovakyalı öğrenciler Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı ziyaret etti.
Bağcılar Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi öğrencilerinin Erasmus Projesi kapsamında ülkemizde ağırladığı Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’daki okulların öğrencileri Bağcılar’da hizmete sunulan Kiraz Bahçesi, 8 D Sinema ve Planetaryum, bilgi evleri gibi örnek gösterilen tesisleri gezerek bilgi aldılar.
Öğrenciler ve öğretmenlerin kendisine yönelttiği soruları cevaplayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hizmete sunulan projeleri maketlerin yanında anlattı. Çağırıcı, "Bağcılar, artık dünyanın gelişmiş şehirlerinde bulunan hizmet tesislerine kavuşuyor. Halkımız Avrupa ülkelerinde olan sosyal, kültürel, eğitim ve spor gibi birçok alanda tesislere kavuşuyor. Artık ülkeler arasındaki mesafeler ulaşım ağlarının gelişmesiyle de kısaldı. Ülkeler arasındaki ziyaret ve ilişkiler de artıyor" diye konuştu.Çağırıcı, Erasmus Projesi öğrenciler arasındaki diyaloğun gelişmesine katkı sağlıyor. Bağcılar’da misafir öğrencilerimizi ağırlamaktan dolayı memnunuz. Ülkemizin tarihi, kültürel zenginliklerini tanıyorlar, insanlarımızın misafirperverliğine tanık oluyorlar. Aynı şekilde bizim öğrencilerimiz de onların ülkelerine giderek görgü ve bilgilerini arttırıyor, yeni arkadaşlar ediniyorlar" şeklinde konuştu.