Beşiktaş'ın Stadı Resmen Açıldı! Kartal Yuvaya Geri Döndü


Beşiktaşlıların yaklaşık üç yıldır beklediği yeni stadı Vodafone Arena'nın açılışı gerçekleşti. Dakika dakika tüm gelişmeler...


Beşiktaş'ın Stadı Resmen Açıldı! Kartal Yuvaya Geri Döndü
2014 yılının Haziran ayında yıkımına başlanan ve siyasi sebeplerden dolayı birçok kez inşaatı durdurulan Beşiktaş'ın yeni stadı bugün görücüye çıktı. Üç kez açılışı yapılması planan Vodafone Arena'nın bugün protokol açılışı yapıldı. Açılışa divan kurulu üyeleri,Cumhurbaşkanı, Bakanlar ve milletvekilleri katıldı. Ayrıca eski Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeleri, siyah-beyazlı takımda geçmiş dönemlerde görev yapmış yerli-yabancı teknik direktörler ve futbolcular da törene katıldı. Stadın açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kesildi.

DAKİKA DAKİKA TÜM GELİŞMELER

Saat 18.28: 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu veBeşiktaş Başkanı Fikret Orman sahaya çıktı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Fikret Orman, Arena'nın santra noktasında bir süre paslaştı.
Saat 18.18: Ve Beşiktaş için tarihi an... Beşiktaş'ın yeni stadının açılışı resmen yapıldı.Cumhurbaşkanı ErdoğanBaşbakan DavutoğluBeşiktaş Başkanı Fikret Orman ve konuklar açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesilirken konuşmayı Erdoğan yaptı.



Saat 18.01: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: "Kara kartalımıza yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum. Türkiye'nin en eski, en köklü spor kulüplerinden olanBeşiktaş; aslında böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Beşiktaş için artık yeni bir dönem başlıyor. Beşiktaş taraftarı, inşallah centilmenliği ile de akıllarda yer edinmeye devam edecektir. Devletimiz, bu stadın yapımı için 50 trilyon katkıda bulunmuştur. Sadece maçtan maça değil burası halkımıza da hizmet verecek. Bu anlamda burası farklı bir yer olacak."
Saat 17.55: Başbakan Ahmet Davutoğlu kürsüye geldi. Davutoğlu, konuşmasında "Biz hepimiz şahidiz ki Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip. Sembolü Kartal olarakSelçuklu amblemine sahiptir. Beşiktaş camiası her zaman devleti ve milletinin yanında oldu ve beraber yürüdü. Beşiktaş camiası ve taraftarı, aidiyet bağları olan taraftarların başında geliyor. Beşiktaş burada her maçta başarılı olsun ama bayrağımızı temsil ettiği maçlarda başı öne eğik çıkmasın inşallah. Bu stadyum inşallah hiçbir hakaretin de yansımadığı bir stadyum olsun. Bu stat değil Türkiye'nin, dünyanın en nazik, en nezih, centilmenlik dışı hareketlerin hiç görülmediği stadı olsun. Beşiktaş, taraftarı geleneği altyapısı ile örnek bir kulüptür... Beşiktaş bu stat ile geleceğini garanti altına almıştır." dedi.
Saat 17.45: Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın ardından kürsüye Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören kürsüye geldi. Demirören konuşmasında şunları söyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanım bu stadın yapılmasında ne kadar katkınız olduğunu biliyorum. teşekkür ediyorum."
FİKRET ORMAN: CUMHURBAŞKANIM SİZ KARAKARTAL'IN GİZLİ KAHRAMANISINIZ
Saat 17.28: Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın açılışında açıklamalarda bulundu. İşte Orman'ın açılış konuşması:
"Bugün beşiktaşımız evine döndü, kara kartal evine döndü. Atatürk'ün takımı olan, halkın takımı olan Beşiktaşımız evine döndü. Halkın takımı olan Beşiktaş'ımız, halkın cumhurbaşkanının önderliğinde açılışını yapacak. Değerlerimizi koruyarak bugünlere kadar geldik. Her zaman halkın takımı olduk. Beşiktaş Kulübü bu ülke içinşehitler vermiştir. Değerlerimizi koruyarak her zaman halkın takımı olduk. Sayın Cumhurbaşkanım sizi biliriz, ahde vefayı bilirsiniz. Beşiktaş Kulübü de bilir. Allah razı olsun. İstanbul'un Kadir ağabeyi sayın Kadir Topbaş, siz de sağolun her zaman destek oldunuz. Vodafone kendi hükümlülüğünde olmamasına rağmen buraya akıllı stat için 14 Milyon gibi yatırım yapmıştır. teşekkür ediyorum. Vodafone, kendi yükümlülüğünde olmamasına rağmen, akıllı star için 14 milyon euro destek vermiştir. En çok da bize inan aziz Beşiktaş'ın taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum; sağ olsunlar, var olsunlar. Türkiye son 14 yılda her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük ilerleme kaydetmiştir. Stadın mimarisinde bin sene önce İstanbul'daki Kolezyum'dan esinlenildi. Fikir babalarından biri de Cumhurbaşkanımızdır. Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk akıllı stadı, dünyanın da en akıllı statlarından biri.Harika bir dijital deneyim yaşatacağız. Çimin altında hem ısıtma, hem de soğutma sistemleri var. Böylece çimin bozulması engellenecek ve kusursuz olması sağlanacak. Stadımızdaki müzemiz,localar,restoranlar ve Kartal Yuvası, her gün taraftara açık olacaktır. Stadımızda en düşük bilet fiyatından girenle, en yüksek bilet fiyatı ile giren aynı kalitede hizmeti alacak. İnönü stadından çıkan demirin yaklaşık 19 katı kadar demir kullandık Vodafone Arena'da. Saygıdeğer cumhurbaşkanımız, siz olmasaydınız bugün bu coşkuyu yaşayamayacaktık. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz Karakartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız."
Saat 17.15: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu açılışı yapmak üzere stada giriş yaptı.
SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

Resmi açılış öncesi şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN AÇIKLAMA

Tören öncesi konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, açılışla ilgili olarak, "Takımımız ligde yarışıyor. Umarım, yeni bir stadyumla alacağımız saha sonuçlarıyla marka değeri büyüyen Beşiktaş'ı yeniden üst seviyeye çıkarrız. Sahanın zemini mükemmel. İlk idmanı yaptık, ilk maçımızı da yapacağız" ifadelerini kullandı.


VODAFONE ARENA'NIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Siyah-beyazlı kulübün yapımı için 350 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı Vodafone Arena, sahip olduğu birçok özellikle dünyanın en modern statlarından biri olarak gösteriliyor.

Türkiye'nin ilk akıllı stadı Vodafone Arena'ya isim sponsoru olan İngiliz firması,Dolmabahçe'deki stadın teknolojik altyapısı için 10 milyon doları aşan bir yatırımda bulundu.

Dijital ekran çözümleri ile geniş kapsamlı mobil ve internet ağıyla donatılan statta, interaktif ekranlar da yer alacak. Futbol maçlarının dışında stat, aynı zamanda eğlence merkezi olacak.

Vodafone Arena, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek.Beşiktaş Müzesi ve siyah-beyazlıların resmi ürünlerini satan Kartal Yuvası mağazası da statta yer alacak.

Müzenin interaktif bir özelliğe sahip olacağı, ayrıca bütün baskılı eserlerin dijital ortama aktarılacağı, ayrıca stattaki Kartal Yuvası'nın da siyah-beyazlıların ürünlerini satanTürkiye'deki en büyük mağaza olacağı öğrenildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Bugün herhangi bir sorun yaşanmaması için alınan güvenlik önlemlerinin yanı sıra kulüp yetkilileri de yoğun bir mesai harcadı, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için son hazırlıkları yaptı. Öte yandan Beşiktaş Kulübü tarafından dün duyurulan açılış programı şöyle:
"Oluşturulan tören alanına saat 16.30 sıralarında geçiş yapılacak ve saat 17.00'de ise Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'ın teşrifleriyle açılış töreni başlayacak. Başkanımız Sayın Fikret Orman'ın konuşmasıyla başlayacak olan açılış törenindeCumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, camiamıza ve ülkemize mesajlarını Vodafone Arena'dan iletecek. Stadımızın video gösteriminin yapılmasının ardından SayınCumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan, Başkanımız Sayın Fikret Orman ve Yönetim Kurulu üyelerimizin eşliğinde stadımızı gezecek. Açılış töreni hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erecek."
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website