Ermenistan'la Çıkan Çatışmada 12 Azeri Askeri Şehit Oldu


Sınır hattında Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışmada 12 Azeri askeri şehit oldu.


Ermenistan'la Çıkan Çatışmada 12 Azeri Askeri Şehit Oldu
Ermenistan ve Azerbaycan arasında yıllardır tartışma konusu olan Karabağ'da gerilim tırmandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı,Ermenistan ile sınır hattında çıkan çatışmalarda dün geceden bu yana 12Azerbaycan askerinin şehit olduğunu açıkladı.
BAKANLIK: 100'ÜN ÜZERİNDE ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada dün gece ateşkes ihlali yaparakAzerbaycan mevzilerine ve yerleşim merkezlerine ağır silahlardan ateş açan Ermenistanaskeri birliklerine fazlasıyla karşılık verildiği vurgulandı. Bakanlık yetkilileri, çıkan çatışmada Ermenistan ordusuna ait 6 tank, 15 zırhlı araç ve askeri sığınakların imha edildiğini ve yüzden fazla askerinin öldürüldüğü ya da yaralandığını duyurdu.
PUTİN DEVREYE GİRDİ
Yaşananlar üzerine Rusya lideri Putin, iki ülkeye itidal çağrısında bulunup her iki taraftan da 'bir an önce' ateşkese gitmelerini istedi. Putin'in danışmanı Dmitri PeskovPutin'in Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında silahlı çatışmaların yeniden şiddetlenmesinden derin endişe duyduğunu ve taraflara bir an önce çatışmaya son vermeleri çağrısında bulunduğunu belirtti.

ERMENİSTAN: AZERBAYCAN HELİKOPTERİNİ DÜŞÜRDÜK
Öte yandan Ermenistan Azerbaycan'ın bir helikopterini düşürdüğünü duyurdu. Ancak daha sonra Interfax'a konuşan bir Azerbaycan savunma yetkilisi, 'provokasyon' olarak tanımladığı bu açıklamayı yalanladı.
BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
Ermenistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Artsrun Hovhannisyan da Facebook hesabından paylaştığı mesajda, Azerbaycan güçlerinin yerleşim yerlerine ve askeri güçlerin mevzilerine ateş açtığını yazdı. Hovhannisyan ayrıca, çatışmalar sonucunda her iki taraftan da ölümler olduğunu belirtti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Ermenistanlı güçlerin sınır bölgelerinde son 24 saatte 127 kez ateş açtığını ve havan topu ile ağır silahlar kullandığını bildirdi. Azerbaycan,Ermenistan güçlerini askeri mevzilerin yanı sıra cephe yakınlarındaki yerleşim yerlerine de ateş açmakla suçladı.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website