Lale Festivali'nde tenis ve futbol coşkusu


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 11.'sini düzenlediği Lale Festivali kapsamında spor etkinlikleri de yapılacak. Festivalin önemli organizasyonlarından birisi haline gelen Uluslararası Lale Kupası Tenis Turnuvası 9 Nisan'da, Plaj Futbolu Turnuvası da 10 Nisan'da başlıyor.
İlki 2005 yılında ‘İstanbul lalesiyle buluşuyor!’ sloganıyla başlayan İstanbul Lale Festivali kapsamında bu yıl da sergi, sempozyum, canlı performanslar gibi sayısız etkinlik gerçekleştirilecek. Festival kapsamında İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği spor organizasyonları bu yıl da devam edecek.
27 ülkeden 60 raket katılıyor
Festivalin spor organizasyonları ayağı İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Spor A.Ş. ve Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde 4.’sü düzenlenecek olan Uluslararası Lale Cup Tenis Turnuvası  başlayacak. 9 Nisan'da İBB Göztepe Gülbahçesi Spor Tesisi’nde 27 ülkeden 60 sporcunun katılımı ile start alacak olan turnuva 16 Nisan'da sona erecek.
Kupa mücadelesi iki etaptan oluşuyor
Lale Cup, "Ana Tablo" ve  "Eleme Grubu" olmak üzere iki etapta gerçekleştirilecek. En yüksek ranking puanına sahip 24 sporcu, eleme grubunda ilk 4 sırayı elde eden sporcular ve ev sahibi ülke kontenjanından belirlenecek olan 4 milli sporcumuz olmak üzere toplam 32 sporcu ana tabloda yer alacak.
Dalyan Parkı'nda Plaj Futbolu
Festival programı dahilinde gerçekleştirilecek olan bir diğer önemli organizasyon ise Plaj Futbolu Turnuvası olacak. 10 ve 16 Nisan tarihleri arasında Caddebostan Etkinlik Alanı'nda (Dalyan Parkı) düzenlenecek olan turnuvada 8 takım 80 sporcu ile yer alacak.  İlki 2015 yılındaki Lale Festivali'nde düzenlenen turnuvaya üniversiteler ve spor kulüplerinin sporcuları katılacak. Kura çekiminin ardından turnuvanın ilk maçları ise 10 Nisan Pazar günü oynanacak.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website