Meslek edinme kursuyla bir yılda 476 kişi işe yerleştirildi


Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından işsiz vatandaşların istihdamlarını sağlamak amacıyla hizmet veren İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, aralıksız çalışmaya devam ediyor.
Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, Hasta Bakım Uzmanlığı kursuyla birlikte bir yılda 476 kişiyi işe yerleştirerek başarı sağladı. Hedeflerinin Eyüp’teki işsizliği en aza indirmek olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 'Eyüp’te iş arayan vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz' dedi.
İşveren ve iş arayan arasında köprü vazifesi gördüklerini belirten İş ve Kariyer Geliştirme Birimi Sorumlusu Eray Üstüntürk, ayrıca vasıfsız olanlar için de meslek edinme kursları açtıklarını ifade etti. Üstüntürk, 'Gelen başvurular arasında vatandaşların daha iyi daha kalıcı istihdamlarını sağlayabilmek adına Milli Eğitim'den onaylı sertifika kursları açtık. Bu kurslardaki eğitim önceliğimiz kadınlar. Onları meslek sahibi yaparak daha iyi işlerde çalışmalarına yardımcı oluyoruz' şeklinde konuştu. İş ve Kariyer Geliştirme Birimi Eğitim Koordinasyon ve İstihdam Sorumlusu Neslihan Özcan ise, Hasta Bakım Uzmanlığı kursu açarak 12 kadını meslek sahibi yaptıklarını söyledi. Verilen bin 200 saatlik eğitimin ardından iki kadını bir hastanede işe yerleştirdiklerini dile getiren Özcan, diğer eğitim alan 10 kadının da sertifikalarıyla işe bulduklarını belirtti.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website