MHP'li Özdağ'dan Kilis önerisi


MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Kilis'teki duruma ilişkin "Bir an önce Kilis'te afet durumunun ilan edilmesi gerekiyor. Kilis'te patlayacak bomba inanılmaz sonuçlara yol açabilecek, her an kontrol dışı gelişmelerle karşı karşıya kalacağımızı gösteriyor" dedi.

MHP Milletvekili Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında köyde ya da şehirde yaşayan şehit ailelerine ev verilmesi ile köy korucularına polislere olduğunu gibi polislere verildiği gibi silah verilmesi konusunda yasa teklifi vereceğini bildirdi. Özdağ, Kilis'te ölümün kol gezdiğini belirterek hükümet yetkililerinin nasıl bir önlem alabileceğini sorguladığını bildirdi. MHP’li Özdağ, "Son dönemde gerçekleştirilen IŞİD saldırıları sistemli ve amaçlıdır. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan kısa bir açıklama yaparak Kilis'i terk etmiştir. Hastanede yaralılar vardı onları ziyaret etmesi bekleniyordu. Peki Kilisliler ne yapacaklar? Kilis'i Adana civarına taşımak veya Kilislileri nakletmeyi mi düşünüyorlar. Kilislilerin psikolojik travma yaşadığını görüyoruz. Haklı bir paranoya yapıyor. Kilis halkı dün sokağa dökülüp protestolar gerçekleştirdi. Kilis esnafı iş yapamamaktadır. Kilis'e Suriye'den göç geldi, Kilis'ten Antep'e iç göç başladı. Suriyeli Arap nüfus oranı artıyor. Halk çaresizlik içinde. Kilis'teki anne ve babalar çocuklarını nasıl okula yollasınlar. Nasıl sınavlara hazırlansınlar. Orada gittiğim bir okulda müdür '10 dakika önce düşseydi bahçede 150 çocuk vardı teneffüste' dedi. Sonra çocuklar içeri girmişler. Ana sınıfında çocuklar masada yemek yerken patlayan bomba geçmiş ve duvara saplanmış. Ayakta olsalar hepsinin kafası kopacak maazallah. Bir an önce Kilis'te afet durumunun ilan edilmesi gerekiyor. Kilis'te patlayacak bomba inanılmaz sonuçlara yol açabilecek. Her an kontrol dışı gelişmelerle arşı karşıya kalacağımızı gösteriyor" diye konuştu.

"FÜZELER TESADÜFEN DEĞİL KİLİS MERKEZ HEDEF ALINARAK ATILIYOR"

Ümit Özdağ, IŞİD'in yeni bir strateji benimsediğini bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirterek "Bu ana kadar Kilis'te büyük olayların olmaması Allah'ın yardımıdır. Ve Kilislilerin sağduyulu olmasıdır" dedi. Özdağ, Kilis'ten gelen yerel gazetecileri kürsüye çıkararak bölgedeki durumu anlatmalarını istedi. Gazeteci Ahmet Nalçacıoğlu halkın tedirgin olduğunu, esnafın iş yapamadığını bu nedenle bölgede yaşayan azınlığın Suriyelilere karşı tepkili olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Kilis asla düşmeyecek ve asla teslim olmayacaktır. Kilis sınırdır, namustur biz terk etmeyeceğiz. Beklentimiz medyanın yeteri kadar ilgi göstermesi. Füzeler iki grup savaşırken bize düşüyor gibi değil bizi hedef alınarak Kilis merkez hedef alınarak atılıyor. En son atılan bombada valilik hedef alınmış. Tesadüfen düşüyor gibi değil. Suriye tarafından Kilis'e saldırı var. Hedefleri halkı kışkırtmak ve orada ayaklanma. İki toplumu birbirine düşürmek. Nüfusundan fazla Suriyeli var. Soykırım olmasını istiyorlar. Etnik grupların birbirine girmesini istiyorlar. Ekonomi çöktü. Mağduriyetten dolayı kızgınlıkları sanki onlar sebep olmuş gibi. Tedbir alınmazsa önlem alınmazsa kötü olur. Atılanlar Rus ve Mısır yapımı füzeler"

"HAYIRLI OLSUN"

Ümit Özdağ, Ülkü Ocakları eski Başkanı Suat Başaran'ın genel başkanlığa adaylığını açıklamasına yönelik bir soruyu "Hayırlı olsun. Demokratik hakkını kullanıyor herkes. Suat Bey ülkücü camiada önemli roller ifa etmiş kişisel olarak iyi bir dostum. Böyle bir açıklaması demokratik sürece katkı olarak değerlendirilir" diye yanıtladı.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website