Dev Tüp Geçit Projesinin Çıkışları Havadan İlk Kez Görüntülendi


İstanbul'da Asya ve Avrupa'yı Boğaz'ın altından birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüp Geçidinin çıkışları havadan görüntülendi.


Dev Tüp Geçit Projesinin Çıkışları Havadan İlk Kez Görüntülendi
İstanbul'un Avrupa ve Asya yakalarını, 5'inci kez birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli'nin çıkışları havadan fotoğraflandı.
KAZLIÇEŞME-GÖZTEPE HATTINDA HİZMET VERECEK
Deniz tabanının altından iki yakayı ilk kez birbirine bağlayacak karayolu tüneli, İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek. Toplam uzunluğu 14,6 kilometrelik olan güzergahın 5,4 kilometrelik bölümü, iki katlı olarak deniz tabanı altına yerleştirilecek.
TARAFİĞİN AKIŞI İÇİN ALT VE ÜST GEÇİTLER İNŞAA EDİLECEK
Tüp geçişinin yüzeye çıktığı Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yolların genişletilmesine yönelik çalışmalara hız verildi. Hem Asya hem de Avrupayakalarında yol genişletme çalışmalarına hız verilirken, trafiğin akıcı hale gelmesi için yol boyunca çok sayıda alt ve üst geçit de inşa edilecek.
100 DAKİKALIK YOL 15 DAKİKAYA İNECEK
Avrupa yakasındaki ana arter olan Kennedy Caddesi'nin her iki yönde 4'er şeritli hale getirilmesi çalışmalar devam ediyor. Asya yakasında ise da ise yollar kimi yerde her iki yönde 4'er kimi yerde ise 5'er şeride kadar çıkarılacak. Avrasya Tüneli Projesi için hazırlanan Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi'ne göre Anadolu yakası Göztepe bölgesinde 2 adet köprülü kavşak, 1 alt geçit, 1 üst geçit, 3 yaya köprüsü inşa edilecek.Avrupa yakasında ise sahil trafiğini rahatlatmak için 5 adet U dönüşü alt geçidi, 7 adet yaya geçidi yapılacak. Bu çalışmalarla yolculuk süresinin 100 dakikadan 15 dakikaya inmesi planlanıyor.

Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website