Keneye karşı mücadele çalışmaları başladı


Baharın gelişiyle birlikte yeşillik alanlarda artış gösteren keneye karşı Güngören Belediyesi tarafından ilaçlama çalışması, vatandaşların sıcak havalarda uğrak yerleri olan yeşil alanlarda başlatıldı.
Özellikle havaların ısındığı aylarda Güngören Belediyesi tarafından yapılan kene ilaçlaması vatandaşların rahat gezebileceği sağlıklı yaşam alanları oluşturmak için periyodik olarak sürdürülüyor. Hem kene hem de diğer haşerelere karşı yapılan ilaçlaması Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği biosidar ürünler direktiflerinin belirttiği usul ve esaslar çerçevesinde koruma amaçlı yapılıyor. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından eğitim verilmiş, sertifika kazandırılmış bir ekip tarafından Sağlık Bakanlığı'nın ruhsatlı ürünlerin kullanıldığı ilaçlama ilçedeki tüm yeşil alanlarda yapılıyor.
Kenenin insan vücuduna teması halinde yapılması gerekenleri anlatan Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Sağırlı, 'Vatandaşlar kene tehlikesi gördüğünde öncelikle kendi sağlığı açısından bir sağlık kuruluşuna müracaat etmelidir. Daha sonra bulunduğu yerde kene veya diğer haşerelerden herhangi bir enfeksiyon kapmaması, bir kene ısırılma olgusu gerçekleşmemesi için bize hayvanın çıktığı yeri belirtiyor ki biz de burada gerekli tedbirleri alalım, gerekli uygulamaları yapalım' dedi.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website