Kut'ul Amare zaferini anlatan 1 milyon kartpostal basıldı


Yakın tarihimizin en önemli zaferlerinden Kut'ul Amare zaferini anlatan “Unutulan Zafer Kut'ul Amare” sergisi açıldı. Sergi kapsamında öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a 1 milyon zafer kartpostalı gönderdi.
Esenyurt Belediyesi, Kut'ul Amare zaferinin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında farklı bir etkinliğe imza attı. Yakın tarihimizin en önemli zaferlerinden olan Kut'ul Amare zaferini anlatan“Unutulan Zafer Kut'ul Amare” isimli sergi düzenleyen Belediye 1 milyon kartpostal bastı. 15 gün süreyle açık kalacak serginin açılışında öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'a kartpostal gönderdi. Esenyurt Eski Üniversite Binasında Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan tören kokteyle devam etti.
“Tarihimizde utanılacak ve onursuz bir şekilde addedeceğimiz hiç bir sayfamız yoktur”
Kut'ul Amare'nin bizden saklanan bir zafer olduğunu vurgulayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; “Bizden saklanan bir zaferimizdir. Bu milletten saklanan bir zaferimizdir. Kut'ul Amare Türklerin, Kürtlerin ve Arapların İngilizlere karşı ortak zaferidir. Yüz yıl geçti biz daha bunu yeni idrak ediyoruz. Çünkü tarih kitaplarımızda birçok altın sayfa gibi bunu da bizden sakladılar. Bu zaferin mağlupları, bu zaferden utanç duyanlar bizden sakladı. Bizde onlara uyduk, kendi başarımızı maalesef nesillerimize aktaramadık. Ama devir değişti. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yapısı millileşti. Bundan sonra geçmişimizde ne kadar altın sayfa varsa ki tarihimizde utanılacak ve onursuz bir şekilde addedeceğimiz hiç bir sayfamız yoktur. Ecdadımızdan Allah razı olsun. Bundan sonrada buna benzer bir çok olayı genç nesillerimize ders alsınlar, ibret alsınlar, övünsünler ve örnek alarak gelecekti büyük Türkiye'yi kurabilsinler diye aktaracağız. Bizim görevimiz bu. Bu gün yapmış olduğumuz faaliyette budur. Bu millet inşallah bu zaferlerini yeniden öğrenecek. Zaman diriliş zamanıdır. Zaman eski günleri anarak büyük Türkiye kurma zamanıdır” şeklinde konuştu.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website