Sultangazi'nin çevreci okulları


Sultangazi Belediyesi çevre duyarlılığını artırmak için “Çevre Haftası” kapsamında okullar arası iki farklı yarışma düzenledi. Yarışmalarda dereceye giren okullar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Sultangazi’de “Çevre Haftası” kapsamında okullar arasında iki farklı yarışma düzenledi. “Atık Pil Toplama Kampanyası” ve “Çevreci Okullar” isimli yarışmalarda dereceye giren okullara hediyeler verildi.
Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen programda “Atık Pil Toplama Kampanyası’nda birinci olan Mimar Sinan Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’na Yazıcı hediye edildi.
“Çevreci Okullar Yarışıyor” yarışmasında ise ilk 3’e giren okullar ödüllendirildi.Yarışmada birinci olan Cebeci İlkokulu’na dizüstü bilgisayar, ikinci olan Recep Tayyip Erdoğan Lisesi’ne projeksiyon cihazı ve üçüncü olan Esentepe İlkokulu’na ise fotokopi makinesi hediye edildi. Hediyeler okul yetkililerine protokol tarafından takdim edildi.
“Türk medeniyetinde çevre çok önemli”
Ödül töreninde öğrencilere seslenen Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ceylançevre bilinci hakkında konuştu.Türk medeniyetinde çevreye verilen önemi örneklerle aktaran Ceylan “Çevre çok önemli. Yaşadığımız çevrenin olumlu, güzel olması bizi güzel düşünmeye ve mutluluğa ulaştırır. Bununla ilgili olarak tüm gelişmiş ülkeler çevreye çok önem verirler. Bu gelişmiş ülkelerin büyük bir bölümünün batılı olması sebebiyle her ne kadar kendi bölgelerinde hassas olsalar da keşke dünyanın diğer bölgelerinde de aynı hassasiyeti gösterseler. Atalarımız çevreye çok önem vermişler. Medeniyetimizde çevreye verilen önemi çok net olarak görmekteyiz. İnşallah bizde yeni nesil olarak bu konuya önem vereceğiz.”
Programda Tiyatro Alkış sahne aldı. Salonu dolduran öğrenciler “Ben Çöp Değilim” isimli tiyatro oyununu ilgiyle seyretti.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website