2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve Ergenekon'un Ünlü Savcısı Şanal Tutuklandı


 

15 Temmuz akşamı meydana gelen darbe kalkışması kapsamında gözaltına alınan 2. Ordu komutanı Orgeneral Adem Huduti ve Ergenekon'un meşhur savcısı Osman Şanal tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan 2. Ordu Komutanı OrgeneralAdem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık ile 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili'nin de aralarında bulunduğu 7 asker tutuklandı. Darbenin yargı ayağında da dönemin Ergenekon savcısı Osman Şanal da mahkemece tutuklandı.
SORGULARININ ARDINDAN MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER
Alınan bilgiye göre, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen, aralarında Huduti, Angun, Ayık ve Sevgili'nin de bulunduğu darbeci askerler, savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarıldı.
ORG. HUDUTİ İLE DARBECİ ASKERLER TUTUKLANDI
Zanlılardan Huduti, Angun, Ayık ve Sevgili ile 3 darbeci asker, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
DARBECİ ASKERLERE TEPKİ GÖSTERİLDİ
Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı adliye önünde toplanan bir grup vatandaş, zanlıların çıkışı sırasında sloganlar atarak darbeci askerlere tepki gösterdi.
OSMAN ŞANAL TUTUKLANDI
Bu arada Ergenekon operasyonlarının ünlü savcılarından Osman Şanal da tutuklandı. Ayrıca, Osman TekeAtilla Aslan ve Hakim Mukadder Küçükkaya'dan sonra, diğer savcılar Zeki Yalçın, Muhammet Toprak, Osman Kılıçaslan, Osman Deniz Şahingöz ile hakimler Öznur Yurdakul, Hacer Kılıçarslan, Murat Şimşek, Canan Demirhan Teke ve Aylin Şimşekde tutuklandı.
ORG. AKIN ÖZTÜRK'ÜN DE OLDUĞU 27 KOMUTAN MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün de arasında bulunduğu 27 general ve amiral, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
2 BİN 141 ASKER GÖZALTINDA
Açıklamalara 15 Temmuz'dan bu yana yaşanan darbe girişimiyle ilgili İstanbul genelinde 2 bin 141 asker gözaltına alındı.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website