Meteoroloji uyardı


METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerden başlayarak, yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, hava sıcaklığının yağışla birlikte salı günü iç ve batı kesimlerde, çarşamba günü kuzey, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede, 4 ila 10 derece, azalacağının tahmin edildiği belirtildi.

YURT GENELİ YAĞIŞLI SİSTEMİN ETKİSİNE GİRECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında, yurt genelinin akşam saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlayacak olan yağışlı sistemin etkisi altına gireceğinin tahmin edildiği kaydedildi. Meteoroloji'nin salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri için hava tahmini şöyle:
"Yarın kuzey, iç ve batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum, Tokat ve Amasya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak, Bartın, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Adana ve Osmaniye ile Hatay’ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
Çarşamba günü; Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Karadeniz kıyıları ile Adana, Osmaniye ve Hatay’ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.
Yağışlı sistemin; perşembe günü kuzey, iç ve batı bölgelerde; cuma günü ise kuzey, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla görüldükten sonra cumartesi günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor."

Meteoroloji'den Marmara ve Güney Ege kıyıları kuvvetli yağış uyarısı

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzey ve doğusuyla Güney Ege kıyıları ve Antalya çevreleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Marmara'da etkili olması beklenen kuvvetli yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde meydana gelebileceği belirtilerek, Marmara Bölgesi ve Güney Ege kıyıları için şu açıklama yapıldı: "Yağışların; İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. Yağışların; yarın İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm); Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) ve yer yer şiddetli (76-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir"

Marmara'nın kuzey ve doğusunda kuvvetli yağış uyarısı

Meteoloji Genel Müdürlüğü, yağışların İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı.
Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

4 il için kuvvetli sağanak uyarısı

METEOROLOJİDEN yapılan açıklamada, yarın Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla için sağanak ve kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz Bölgesi genelinde görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli, Muğla, Isparta ve Burdur geneli ile Antalya'nın doğu ilçeleri; Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş'ta çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Yarın gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen yağışlarla birlikte rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website