Camiler ve Din Görevlileri Haftası


Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen bir programa katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “İslamda her bir mümin aslında din görevlisidir. Bu görevimizi iyi şekilde ifa edebilmemiz için donanımlı, eğitimli, samimi ve çalışkan olmamız lazım.” dedi.
1-7 Ekim 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle Güzelyayla Kur'an Kursu'nda düzenlenen programa Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Müftüsü Muammer Ayan, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, mahalle sakinleri, Kuran kursu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
Başkan Remzi Aydın programda yaptığı konuşmada, “Bana göre üzerinde uzun uzun durulması gerekilen bir hafta. Bizler, Rabbimize hamdolsun çok mükemmel bir dine sahibiz. Bu dinin uygulayıcısı bir Peygambere de sahibiz elhamdülillah. İslamda her bir mümin aslında din görevlisidir. Dolayısıyla din görevlisi denildiğinde ben, başta tüm müminleri din görevlisi olarak kabul ediyorum. Bu görevimizi hem kendimiz adına hem de muhataplarımız adına iyi şekilde ifa edebilmemiz için donanımlı, eğitimli, samimi ve çalışkan olmamız lazım." dedi.
Camilerin sadece namaz kılınan bir yer olmadığını da belirten Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Bizim medeniyetimizde camiler aslında bir yaşam merkezidir. Mahallemizin ya da yaşadığımız bölgelerin en önemli yerleridir. Osmanlı döneminde camiler külliye mantığıyla inşa edilmiş. İnsanların bireysel ya da toplumsal anlamda ihtiyaçlarını karşıladığı mekanlar olmuşlardır. Bu anlayışı günümüze yansıttığımız zaman FETÖ ya da benzeri yapılara gençlerimizi kaptırmamış oluruz. Bizler Resullullah’ın örnekliğinden gelen din görevlilerimizle bu mekanlarda, bu çalışmaları yaptığımız zaman boşluk bırakmamış oluruz. Bu kıyamete kadar devam edecek olan bir çabadır. Onun için Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı önemsiyorum.”
Konuşmaların ardından program sonunda tüm İslam aleminin huzuru ve refahı için dualar edildi.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website