İngiltere Başbakanı May'den Anıtkabir Özel Defterine: Yurtta Sulh Cihanda Sulh


Ankara'da Erdoğan'la bir araya gelen İngiltere Başbakanı Theresa May, görüşme öncesi Anıtkabir özel defterine, ''Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' hayalini gerçekleştirelim" notunu düştü.

İngiltere Başbakanı Theresa MayTürkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, Anıtkabir'i ziyaret etti.
Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen İngiltere Başbakanı May, Anıtkabirziyaretinde, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak, Anıtkabir özel defterini imzaladı.
''YURTTA SULH CİHANDA SULH''
İngiltere Başbakanı May, özel deftere, "Modern Türkiye'nin kurucusunu burada anmak benim için büyük bir gurur. Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' hayalini gerçekleştirmek için gayretlerimizi canlandıralım." diye yazdı.

ERDOĞAN'LA BİR ARAYA GELDİ
May, Ankara ziyaretinin ilk durağında Anıtkabir'i ziyaret ederken, sonrasında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
GÖRÜŞMENİN ÖNCELİĞİ TİCARET ANLAŞMALARI
Cuma günü ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüşen ve ABD'den direkt Türkiye'ye gelen May'in, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'la olan görüşmesinde önceliğinin iki ülke arasındaki ticaret anlaşmaları olduğu bildirildi.

''STRATEJİK GÜVENLİK ORTAKLIĞI''
Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecine giren İngiltere'nin ticari işbirliğinin yanı sıra güvenlik konusunu da Ankara'da masaya yatırmak istediği ve Türkiye ile 'stratejik güvenlik ortaklığı'nı tartışacağı kaydedildi.
Öte yandan ticaret ve güvenlik alanlarındaki işbirliği çabalarını doğrulayan Başbakan May'in sözcüsü, yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında güçlü bir şekilde Türkiye demokrasisinin ve kurumlarının yanında olduklarını duyurdu.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website