Irak ABD'nin Vize Yasağına Misilleme Kararı Aldı


Irak Parlamentosu, ABD Başkanı Trump'ın vize yasağına misilleme kararı aldı. İslam İşbirliği Teşkilatı da Trump'a uyarıda bulunarak "Bu karar aşırılıkları daha da keskinleştirir." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı, ABD Başkanı Donald Trump'ın 7 İslam ülkesine uyguladığı vize kararını eleştirerek "Bu karar aşırılıkları daha da teşvik eder." ded. Öte yandan Irak Parlamentosu, ABD Başkanı Trump'ın vize yasağına misilleme kararı aldı.
IRAK'TA DÜN GÜNDEME GELMİŞTİ
Irak'ta dün parlamento dış ilişkiler komitesi, Trump yönetiminin aldığı karara misilleme yapılması için hükümete çağrıda bulunmuştu. Haberi duyuran Time dergisi, ABD'lilerin Irak'a girişinin yasaklanmasını öngören bir yasa tasarısının parlamentoda oylamaya sunulabileceğini belirtmişti.
TIMES: AMERİKAN ASKERLERİ ZOR DURUMDA KALABİLİR
Times, böyle bir kararın, Irak'taki binlerce yardım görevlisi, müteahhit ve gazetecinin yanı sıra bu ülkedeki güvenlik güçlerine destek veren 5 binden fazla Amerikan askerini zor durumda bırakabileceğini hatırlatmıştı.
İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI'NDAN TRUMP'A TARİHİ UYARI
İslam İşbirliği Teşkilatı da dünya genelinde büyük tepki çeken yasağın aşırıcılığa karşı verilen ortak mücadeleye zarar verdiğini belirtti.
İİT tarafından yapılan açıklamada, "Böyle seçici ve ayrımcı adımlar yalnızca aşırı grupların söylemlerini daha da keskinleştirecektir" denildi.
Açıklamada, "Bu adım şiddet ve terörizm destekçilerinin böyle kritik bir dönemde ellerini daha da güçlendirecek" ifadesi kullanıldı.
TRUMP'IN VİZE YASAĞI NELERİ İÇERİYOR?
Trump, imzaladığı kararnameyle Suriyelilerin ülkeye girişini yasaklamış, İran, Irak, Yemen, Libya, Somali ve Sudan vatandaşlarına üç ay boyunca sürecek vize kısıtlaması getirmişti.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website