İşsiz baba ve hasta çocuklara belediyeden yardım eli


Üsküdar’da hasta iki çocuğu ve eşiyle birlikte yaşam mücadelesi veren işsiz Oktay Dağcıoğlu’na Üsküdar Belediyesi el uzattı.
Üsküdar Belediyesi, bir göz evinde eşi ve iki hasta çocuğuyla maddi imkansızlık içinde yaşayan işsiz babaya yardım eli uzattı. Üsküdar Burhaniye Mahallesi’nde yaşayan 40 yaşındaki Oktay Dağcıoğlu, eşi Selda, kemik hastası çocukları 9 yaşındaki Nejla Nur ve 5 yaşındaki Enes oldukça zor koşullarda hayatını sürdürmeye çalışıyor. Okuma yazma bilmediği için iş bulamadığını söyleyen Oktay Dağcıoğlu, çocukları Nejla Nur ve Enes’in kemik hastası olması nedeniyle daha da zor durumda kaldı.
Ailenin durumunu öğrenen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hemen harekete geçti. İlk etapta ailenin 9 aylık kira borcunu ödeyen Türkmen, belediyenin temizlik işleri müdürlüğünde de okuma yazma bilmeyen işsiz baba Oktay Dağcıoğlu’na iş verdi. Belediye ekipleri de aileyi yaşadığı evde ziyaret ederek ihtiyaçlarını belirledi.
Zor durumda hasta çocuklarına bakmaya çalışan anne Selda Dağcıoğlu, “Herkesten Allah razı olsun. Çocuklarımın tedavi edilmesini istiyorum. Onların ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Çocuğum sabahlara kadar ağlıyor, uyumuyoruz. Çocuğumun acılarının dinmesini istiyorum. Onlara iyi bir gelecek sağlamak istiyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız kendilerini kurtarsınlar. Bizim gibi olmasınlar istiyorum” diye konuştu.
Belediyede işe yerleştirilen Oktay Dağcıoğlu da yardım elini uzatan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkür etti.
Oktay Dağcıoğlu ile belediyede bir araya gelen Başkan Hilmi Türkmen ise zor durumdaki ailenin ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi. Ailenin acı bir hikayesi olduğunu belirten Başkan Türkmen, “Hikayesini onun ağzından dinledim. Üzüldüm. Belediye olarak Oktay’ın yanında olacağız. Öncelikle Oktay’ı belediyede işe aldık. Sigortalı ve maaşı fena olmayan bir işi oldu. Çocukların eğitimlerini ve sağlıkla ilgili giderlerini biz üstleniyoruz. İki çocuğunda da kemik hastalığı var. Ben bizzat takip edeceğim. Evindeki eksikleri gidererek onu normal hayata kazandırmış oluyoruz. Oktay yeniden çocuklarıyla, eşiyle birlikte hayata başlamış olacak” dedi.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website