Meteoroloji Alarm Verdi! İstanbul'da Akşam Saatlerinde Kar Yağışı Artacak


Sabah saatlerinde İstanbul'un batı kesimlerinde başlayan kar yağışının akşam saatlerinde şiddetini arttırması, bugün ve yarın da sürmesi bekleniyor.

İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Sabah saatlerinde sulu kar şeklinde başlayan yağış yerini kara bıraktı. TEM'de Mahmutbey ve Hadımköy gişeleri arasında kalan bölgede yoğun şekilde yağan kar, yollarda tutmazken yol kenarlarının ise beyaza büründüğü görüldü. Saat 09.30'dan itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle TEM'de hem Edirne hem de Ankara istikametinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler ve karla mücadele araçları ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için hem ana arterler hem de ara yollarda hazır bekliyor. Ayrıca Hadımköy ve Mahmutbey gişelerinde bulunan mobil büfelerde vatandaşların yiyecek ve içecek dağıtılıyor.
Çamlıca tepesi kar yağışıyla beyaza bürünürken, belediye ekiplerinin tuzlama araçları da sürücülerin zorluk yaşamaması için yollarda çalışma yaptı.
TAKSİM'DE DURUM
Kar yağışı, Taksim'de de etkisini artırdı. Taksim Meydanı kısa sürede beyaza bürünürken, meydandaki bazı turistler ve vatandaşlar hatıra fotoğrafı çekildi. Kenti olumsuz yönde etkileyen yağış nedeniyle bazı vatandaşlar da şemsiye ile kardan korunmaya çalıştı. Ailesiyle gelen küçük bir çocuğun güvercinlere yem atması ise renkli görüntüler oluşturdu.
AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT! CUMARTESİNE KADAR DEVAM EDECEK
Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte devam eden kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artıracak. Kar yağışı, yarın öğle saatlerinden hafifleyecek, cumartesi günü ise aralıklarla devam edecek. Yağışın, cumartesi akşama doğru etkisini yitireceği tahmin ediliyor. İstanbul'da sıcaklığın bugün ve yarın gece eksi 2, gündüz ise 1-2 derece dolayında olması bekleniyor. Ayrıca bugün ve yarın kuzey yönlerden fırtınamsı rüzgar etkili olacak
7000 PERSONEL VE 1347 ARAÇ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kar yağışı nedeniyle 7000 personel, 1347 araç ve iş makinesiyle, 9 bölgede 3 vardiya halinde görev yapıyor. Yol Bakım Daire Başkanlığı Kışla Mücadele ekipleri de dünden itibaren belirlenen güzergahlarda konuşlandırıldı.Çalışmalar, Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) oluşturulan kriz masasından yönetiliyor. Kriz masası ekipleri, merkezdeki ekranlardan tüm kenti takip ederek olası aksaklıklara anında müdahale ediyor.
UÇUŞLARDA AKSAMA YOK
Havayolu şirketleri olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından gerçekleştirdiği seferlerinde azaltmaya gitti. Türk Hava Yolları ve diğer hava yolları şirketleri iç ve dış hatlarda 478 seferini iptal etti. Atatürk Havalimanı'nda kar yağışı başlamasına rağmen iniş ve kalkışlar normal bir şekilde gerçekleştiriliyor. Kar yağışı nedeniyle gerekli önlemlerin alındığı Atatürk Havalimanı'nda kriz masası da oluşturuldu. Atatürk Havalimanı'nda görüş mesafesi 6 km, sıcaklık +1 derece ve rüzgar kuzeyden orta kuvvette esiyor.
UÇAKLAR ÖZEL SIVIYLA YIKANIYOR
Bu arada hava sıcaklığının düşmesiyle uçuş güvenliğinin aksamaması için Atatürk Havalimanı'nda kalkış yapacak uçaklara uçuş öncesi Anti-Icing' denilen işlem gerçekleştiriliyor. Uçuşa hazırlanan uçakların gövdelerinin yanı sıra özellikle kuyruk ve kanatları buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvı ile yıkanıyor. Yıkama işlemi için uçaklar piste çıkmadan önce Atatürk Havalimanı apronunda belirlenen bir alanda Anti-Icing işleminden geçiriliyor.
KUZEY EGE'DE FIRTINA
Kuzey Ege'de fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ bölgedeki poyraz fırtınası nedeniyle dün sabah seferlerini iptal etti. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) de bazı seferlerini yapamadı. Sibirya soğuklarının etkili olduğu Erzurum, Ağrı ve Erzincan'da ise pazar gününe kadar kar yağışının devam edeceği belirtilerek, tipi, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması istendi. Erzurum'da kar yağışı nedeniyle dün uçak seferlerinde aksamalar yaşandı. Iğdır'da etkili olan yoğun sis sebebiyle de tüm uçak seferleri iptal edildi.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website