Son Dakika! Tutuklanması Talep Edilen HDP Milletvekili Ayhan Bilgen Serbest Bırakıldı


Son dakika! Ankara' da gözaltına alınarak Diyarbakır' a getirilen HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğinde "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı.

HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen Ankara'da gözaltına alındı. Bilgen'in ifadesi alındıktan sonra tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. HDP KarsMilletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgençıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğinde "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı.
Gözaltına alındığını Twitter hesabından yazan Bilgen "İstanbul'a gitmek için geldiğim Esenboğa'dan az önce göz altına alındım! Diyarbakır'a götürüleceğim söyleniyor." açıklamasında bulunmuştu.
3 AYDA 26 HDP MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINDI, 12'Sİ TUTUKLANDI
TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesi ile başlayan yargılama sürecinde, haklarında açılan soruşturma ve davalarda ifade vermeye gitmeyen HDP'li 26 milletvekili gözaltına alındı. Bunlardan aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 12 milletvekili tutuklanırken, 13'ü ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.
TBMM'de geçmişe dönük bir defaya mahsus milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra haklarında soruşturma ve davalar bulunan milletvekillerine yönelik başlatılan yargılama süreçlerinde 4 Kasım 20016 tarihinden itibaren HDP'li 59 milletvekilinden 26'sı gözaltına alındı. HDP'lilere yönelik başlatılan yargılama süreçlerinde 4 Kasım'dan beri aralarında partinin eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile grup başkan vekilleri İdris Baluken ile Çağlar Demirel'in bulunduğu 12 milletvekili tutuklandı. Tutuklanan milletvekillerinden HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, 2 ay tutuklu kaldıktan sonra 4 Ocak'ta tahliye edilirken, HDP'nin yurt dışında bulunan ŞırnakMilletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer için ise yakalama kararı çıkartıldı.
TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ
4 Kasım'dan başlayarak haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklama kararı verilen HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile Milletvekilleri İdris BalukenÇağlar Demirel, Besime Konca, Ferhat EncüNihat AkdoğanSelma IrmakNursel AydoğanGülser Yıldırım ve Abdullah Zeydan halen cezaevinde bulunuyor.
GÖZALTINA ALINAN MİLMLETVEKİLLERİ
Haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında 4 Kasım'dan başlanarak değişik tarihlerde de 14 HDP Milletvekili gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemelerde söz konusu vekiller adli kontrol şartları ise serbest bırakıldı. Adli kontrol ile serbest bırakılan Milletvekilleri, Sırrı Süreya ÖnderZiya Pirİmam TaşçıerAyşe Acar BaşaranAlican ÖnlüPervin Buldan, Emin AdıyamanNimetullah ErdoğmuşOsman BaydemirAhmet Yıldırım, Hüda kaya, Meral Danış Beştaş ve Altan Tan oldu.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website