15 Temmuz Kahramanı Bordo Bereli Komutan El Bab'da


Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçen yıl 9 Aralık'tan bu yana operasyon yürüttüğü El Bab'da incelemelerde bulundu.

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) geçen yıl 9 Aralık'tan bu yana operasyon yürüttüğü El Bab'da incelemelerde bulundu. Korgeneral Aksakallı, Özel Kuvvetler'in El Bab'da kurduğu karargahta dürbünle, DEAŞ terör örgütüne yönelik alınan önlemler ve yapılan taarruzları gözledi. Korgeneral Aksakallı'nın, koşullar nedeniyle bir süredir sakal traşı olmadığı da dikkat çekti.
40 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da, Suriye'deki son durum ile ilgili bölgedeki kaynaklardan edindiği bilgileri paylaştı. Ağar, dün Türk topçusunun yaptığı nokta atışı neticesinde 40 DEAŞ'li teröristin öldüğü, 14 teröristin yaralandığı, yaralı 14 teröristin Meskene'ye kaçırıldığını kaydetti.
DEAŞ İÇİNDE ORTALIK KARIŞTI
5 Ocak 2017 tarihinde El Bab'ta bir minibüs içinde imha edilen 8 DEAŞ'liden birinin "sözde" Halife Bağdadi'nin en yakın adamlarından DEAŞ'in İstihbarat sorumlusu Ebu Muhammed el Adnani olduğu yönündeki bilgiye dikkat çeken Ağar, bu olayın hemen ardından DEAŞ içinde ortalığın karıştığını vurguladı.
BOMBA YÜKLÜ KÖPEKLERLE SALDIRMIŞLAR
İki gün önce DEAŞ'in El Bab'ta bomba yüklü bir köpekle saldırıda bulunduğunu belirten Ağar, bir El Bab'lının hayatını kaybettiğini ve bir ÖSO savaşçısının yaralandığını ifade etti.
Dün ve bu gece yapılan operasyonlarla El Bab'ın hem doğu hem de batısından Bab-Halep yolunun güneyine geçildiğini vurgulayan Ağar, DEAŞ'in attığı cornet tipi güdümlü bir tanksavar roketinin pick-up'ı vurması neticesinde 7 ÖSO savaşçısının hayatını kaybettiği, 20 civarında yaralının olduğunu bildirdi. (Kaynak: Hürriyet)
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website