Alleather-IDF İstanbul deri fuarı ziyarete açıldı


BU yıl ‘Deride Yüksek Ritm’ mottosu ile düzenlenen Alleather-IDF İstanbul deri fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyarete açıldı.

Rusya’dan Amerika’ya, Ortadoğu’dan Avrupa Birliği ülkeleri ve Türki cumhuriyetlere kadar değişik coğrafyalardan alıcıların katıldığı fuar 3 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek.

Bugün düzenlenen törenle kapılarını açan fuarın açılışına, İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçılar Birliği (İDMİB) Başkanı Mehmet Şenocak, Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu başkanı Kıyasettin Temuçin, İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçılar Birliği (İDMİB) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dinç, Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Yakup Teleke, Saraciye Sanayicileri Derneği (SSD) Başkanı Cemal Aydın, Kürk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (KSİAD) Başkanı Ayfer Gümrük, UBM EMEA (İstanbul)Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu katıldı.

3 gün süreyle ziyarete açık kalacak Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı’nda başta deri konfeksiyon firmaları olmak üzere deri ve deri aksesuar ürünleri, deri aksesuarları, bitmiş deri, deri makineleri ve kimyasalları gibi ürün grupları yer alıyor. Fuarın katılımcı hedef kitlesi; tabakhane, kimyasal makineciler gibi hammadde ve ekipman üreticileri ile distribütörleri ve konfeksiyon alanındaki üreticileri içeriyor. Ziyaretçi hedef kitlesi ise dericilik sektöründe ve yan sanayilerinde faaliyet gösteren tüm profesyonelleri kapsıyor.

“TÜRK DERİ SEKTÖRÜ, KRİZDEN DAHA FAZLA GÜÇLENEREK ÇIKACAK”
Geçmişi 12’inci yüzyıla dayanan Türk deri sektörünün kalitesi ile dünya genelinde aranan ve talep edilen katma değerli ürünler ürettiğini ifade eden TÜRDEV Başkanı Kıyasettin Temuçin, “Türk deri ve deri konfeksiyon sektörü, yaşanan her krizden kendini yenileyerek, daha güçlü ve hızlı bir şekilde çıkmayı başarmış bir sektördür. Şimdi her zamankinden daha fazla Türk deri ve deri konfeksiyon sektörünün gücünü gösterme zamanıdır. İnanıyorum ki, Türk firmalar hazırladıkları koleksiyonlar ve private label ürünler ile dünya pazarlarına damgalarını vuracaklar” dedi.

18 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ ALLEATHER-IDF’TE OLACAK
Türkiye’nin dünyanın 11’inci büyük deri ve deri mamulleri ihracatçısı konumunda olduğuna dikkat çeken UBM EMEA (İstanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu ise “Amacımız katılımcı firmalarımızın ihracatlarını arttırabilmeleri için onları hedef pazar ülkelerinden önemli alıcılarla Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı’nda bir araya getirmek. Ekonomi Bakanlığımızın destekleri ve TİM’in koordinasyonunda Rusya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Lübnan, Bulgaristan, Özbekistan, Kore, Kazakistan, Ukrayna, Hindistan, Türkmenistan, Pakistan, Litvanya, Belarus, Finlandiya olmak üzere toplam 18 ülkeden yaklaşık 100 önemli alıcı, Alleather -IDF’e katılacak. Ayrıca UBM’in organizasyonuyla yapılacak birebir (B2B) görüşmeler ile uluslararası alıcı ve katılımcı firmalar fuarda bir araya getirilecek” diye konuştu.

DERİ SEKTÖRÜNÜN DÜNÜ, BUGÜNÜ, YARINI, ALLEATHER-IDF’TE KONUŞULACAK

Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülke olan Rusya'dan Moskova Çevre Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, Rusya Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Vadim Vinokurov da Alleather-IDF’e katılacak. Fuarda önemli görüşmeler gerçekleştirecek Vinokurov, 2 Şubat tarihinde saat 11:00’de Kapadokya Salonu’nda düzenlenecek “Deri Sektörünün Dünü, Bugünü ve Geleceği” başlıklı panelde, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dinç, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Başkanı Kıyasettin Temuçin ve Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Genel Sekreteri Remzi Özbay’la birlikte konuşmacı olarak yer alacak. Ekonomi Programı Yapımcısı Hande Berktan moderatörlüğünde gerçekleşecek panele, ulusal basın ve Rusya’dan önemli gazeteciler katılım sağlayacak.

2018 YILI DERİ VE İLKBAHAR-YAZ MAKRO TRENDLERİ AÇIKLANACAK

Moda ve stil endüstrisi alanında dünyanın lider trend araştırma, analiz ve bilgi servisi WGSN de, 2018 Yılı Deri ve İlkbahar-Yaz Makro Trendleri’ni Alleather-IDF İstanbul’da açıklayacak. 2 Şubat’ta saat 14:00’te Trend Area’da, WGSN Türkiye, Orta Doğu, Yunanistan Bölge Direktörü Müjde Abdiş Güçlü tarafından verilecek Trend Semineri’nde; ‘Slow Futures’, ‘Kinship’, ‘Youth Tonic’ ve ‘Psychotropical’ başlıklı İlkbahar-Yaz 2018 sezonuna ait 4 Makro Trend anlatılacak; ardından bayan ve erkek giyim, aksesuar ve renk trendlerindeki deri yönlendirmelerinden bahsedilecek. Sunum deri sektöründeki yenilikler ve gelişmelerin paylaşımı ile son bulacak.
İSTANBUL, (DHA)
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website