Çanakkale'de 5.3 Büyüklüğünde 3. Deprem Meydana Geldi


Çanakkale'de saat 13.58 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Şehir, sabah 2 depremle daha sallanmıştı.

Çanakkale açıklarında bu sabah 5.3 büyüklüğündeki sarsıntının ardından aynı noktada 4.2 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana gelmişti. İlk deprem İzmir ve İstanbul'da da hissedilmişti. Saat 13.58'de ise 3. deprem meydana geldi. 3. depremin de şiddeti 5.3 olarak kaydedildi. Bölgede deprem fırtınası yaşanıyor, üç saat içinde 40'tan fazla artçı sarsıntı kaydedildi.
İLK DEPREM İSTANBUL VE İZMİR'DE DE HİSSEDİLDİ
Ege Denizi açıklarında gerçekleşen 5.3 şiddetindeki deprem, bir çok ilde paniğe sebep oldu. Sarsıntının merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıkları. Saat 06.51'de meydana gelen depremin 7,5 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildiriliyor.
Sarsıntı Çanakkale başta olmak üzere İzmirBursa ve İstanbul'da da hissedildi, kısa süreli paniğe sebep oldu.

"KÖYÜMÜZDE 40 TANE EV YIKILDI"
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki depremde, Bayırköy'de çok sayıda evin yıkıldı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bayırköy Muhtarı Mehmet Yahya Çavuş, 06.51 sıralarında büyük bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, "Köyümüz 250 haneli. Köyde 40-50 civarında evde hasar var, bazı evlerde küçükbaş hayvanlar da telef oldu. Evlerden kimisinin ise sadece çatısı kaldı" dedi.
Çanakkale'ye 30 kilometre mesafedeki Bayırköy ile yakınlarındaki Çamköy'de hasar meydana geldiği, JandarmaAFAD ve UMKE ekiplerinin bölgede çalışma başlattığı öğrenildi.
26 DAKİKA SONRA İKİNCİ DEPREM
İlk depremin ardından aynı noktada 4.2 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha oldu. 07.17'de meydana gelen deprem, bölgedeki korkuyu artırdı. Bölgedeki deprem fırtınası ise durmadı. Üç saat içinde 40'tan fazla artçı sarsıntı kaydedildi. Artçıların en büyüğü 3.7.
VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, depremde ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını, bazı köylerde boş olan bazı evlerin çatılarında hasar olabileceğini söyledi.
Vali Tavlı, "Ekipler gerekli araştırmaları yapıyorlar. Çok şükür can kaybı gözükmüyor" dedi.
Öte yandan İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ayvacık'a 50 kilometre mesafedeki Yukarıköy ve Çanköy'de bazı evlerde hasarlar olduğu öğrenildi.

EV ÇÖKTÜ! 2 YARALI VAR
Depremde, Yukarıköy Köyü'ndeki bazı evlerin yıkıldığı belirlendi. Çanakkale'ye 100, Ayvacık'a 30 kilometre uzaklıktaki Yukarıköy Köyü'nde deprem sırasında 2 kişi de yaralandı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de (UMKE) köye sevk edildi.
ÇANAKKALE'DE 3. DEPREM
Tüm bu gelişmelerden sonra Çanakkale'de bir büyük deprem daha meydana geldi. Saat 13.58'de şehir 5.3'le bir kez daha sallandı.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website