Dolar düşmeye devam ediyor


Dolar/TL küresel piyasalarda azalan dolar talebinin desteği ile 3,64'ün altını gördü.
Güne düşüşle başlayan dolar/TL, küresel piyasalarda doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesinden bulduğu destekle 9 Ocak'tan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 3,6388'e kadar geriledi.
Bu seviyelerden gelen tepki alımlarıyla toparlayan dolar/TL, saat 14.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,6 azalışla 3,6470'ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,3 değer kaybederek 3,8790, sterlin/TL yüzde 1,0 düşüşle 4,5520'den alıcı buluyor.
Analistler, bu akşam saat 18.00'de ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Senato'da yapacağı sunumun, dolar kurunun yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydetti.
Doların Fed'in faiz artırma ihtimalinin azalmasının etkisiyle diğer para birimleri karşısında gerilediğine dikkati çeken analistler, Güney Afrika randı, Rus rublesi ve Güney Kore wonuna karşı dolardaki değer kaybının yüzde 1'i aştığını ifade etti.
Analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 3,65'in altında kalması durumunda 3,61 desteğinin gündeme gelebileceğine değinerek, olası yükselişlerde ise 3,67 seviyesinin direnç konumunda olduğunu söyledi.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website