İBB gençleri İtalya'ya gönderdi


İBB Eurodesk Temas Noktası , Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’nde görev yapan 20 usta öğreticiyi İtalya’ya gönderdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine tüm hızıyla devam eden İBB Eurodesk Temas Noktası İstanbullu gençlere Avrupa’nın kapısını aralamaya devam ediyor. Bugüne kadar yaklaşık 70 genci Avrupa’ya gönderen İBB Eurodesk Temas Noktası şimdi de Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’nde görev yapan 20 usta öğreticiyi İtalya’ya gönderdi.
Bugüne kadar 70 genç avrupa’ya gönderildi
Lüksemburg, İtalya, Fransa, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Makedonya, Romanya, Polonya, Litvanya ve Norveç gibi Avrupa ülkelerine Gençlik Değişim Programı ile bugüne kadar 70 genci gönderen İBB Eurodesk Temas Noktası şimdi de  Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’nde görev yapan 20 usta öğreticiyi İtalya’nın Milano şehrinde eğitim almaya gönderdi.
İstanbullu gençlere kişisel gelişim imkânı
Gençlerin istihdamı-sosyal yaşama dâhil etme, sağlıklı yaşam tarzlarına teşvik etme, AB vatandaşlığı ve haklar konusunda farkındalık sağlamak, gençlerin dil becerilerinin geliştirilmesi, dijital beceriler, girişimcilik, gençlik çalışmaları ve yaygın öğrenme alanında bilişim teknolojilerinin kullanılması gibi birçok alanda gençlere Avrupa’nın kapısını aralayan İBB Eurodesk Temas Noktası gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.
20 usta öğretici iş başı gözlemi yapacak
Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’nün AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Giyim Üretim Teknolojilerinde Gözlem ve İyileştirme Çalışmaları Projesi ile İBB İSMEK Giyim Üretim Teknolojileri ana branşında görev yapmakta olan ve daha önce hiç yurt dışında bulunmamış 20 usta öğretici, İtalya’nın Milano şehrinde faaliyet göstermekte olan AFOL Moda isimli Moda Tasarım ve Tekstil Okulu’nu ziyaret edecek.
Edindikleri bilgileri istanbul’da uygulayacaklar
Ziyaretler kapsamında İstanbul’dan giden öğreticiler Milano’daki Moda Tasarım ve Tekstil Okulu’ndaki eğitimleri gözlemleyerek, müfredat ve eğitim sistemlerini, kullanılan ders araç gereçlerini, makine ve ekipmanlarını incelemelerine ve eğitim vermekte oldukları branş ile ilgili farkındalık elde etmelerine ve vizyon sahibi olmalarına katkı sağlayacak. Bu sayede Türkiye’ye geri döndüklerinde edindikleri iyi uygulamaları İBB İSMEK merkezlerinde faaliyete geçirmelerini sağlayacaklar.
Projeye 30 bin euro hibe desteği
Avrupa Komisyonu tarafından yaklaşık 30 Bin Euro tutarındaki hibe desteği alan proje 24 ay sürecek. 6 ayda bir gerçekleştirilecek toplamda 4 programdan oluşan proje her programda 5 usta öğretici bulunduracak.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website