Kılıçdaroğlu: Anayasa Değişikliğini AYM'ye Götürmeyeceğiz


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğini AYM'ye götürmeyeceklerini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlupartisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili "Anyasa değişikliğini AYM'ye götürmeyeceğiz." dedi.
İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:
"Daha geçen gün olan olay. Elbistan'da devlet hastanesi 50 işçi alacak. Başvuran kişi sayısı 3646 kişi başvurmuş. 50 kişi, küçücük bir Elbistan ve 3642 kişi orada çalışmak istiyor. Bakıyorlar sınavla olmaz, diyorlar ki noterle kura. Ama bir bakıyorlar ki, kura çekilecek noktalarda kazanan kişinin ismi iki defa var.
"VATANDAŞLARIN DERDİ BAŞKA SİZİN BAŞKA"
Sahtekarlığın bu noktaya ulaştığını hiç görmemiştik. Buna ne diyeceğiz? Hayır. Elbistanlılar, Kahramanmaraşlılar, sahtekarlığa hayır diyecek. Eğer bunlara hayır demezseniz hangi felaketle karşı karşıya kalacağımızı Elbistanlı kardeşlerimin bilmesini isterim.
Vatandaşların derdi başka, sizin derdiniz başka. Vatandaş borç batağında, çocuğu işsiz, emekli aylığı, maaş yetmiyor.
"SİZİ ÇOCUĞUNUZ HAPİSTE OLSAYDI NASIL BİR TEPKİ VERİRDİNİZ?"
Hele hele aramızda harp okulunda okuyan gencecik çocuklarımızın aileleri var. Geçen gün yürüyüş de yapıyorlardı. Ve bu çocuklar hapiste. Niye hapiste? Hangi gerekçeyle? Bütün annelere sesleniyorum, devletin güvencesi altında çocuğunu okula gönderen bütün annelere sesleniyorum. Sizin çocuğunuz hapiste olsaydı nasıl bir tepki verirdiniz. O anneler bu tepkiyi veriyorlar.
"20 TEMMUZ'DA BİR BAŞKA DARBE OLDU"
Bütün bunlara rağmen 15 Temmuz'da hep beraber dik ve onurlu durduk ve darbeyi püskürttük. Ama 20 Temmuz'da bir başka darbe oldu. Binlerce insan hapislere tıkıldı. Bir milyondan fazla aile mağdur edildi. 12 Eylül darbesiyle 20 Temmuz darbesinin rakamlarını veriyorum size.
12 Eylül darbesinde ihraç edilen öğretmen sayısı 3854 sayı, 20 Temmuz'da 30 bin 470 öğretmeni kapının önüne koydular. Banka hesaplarına el koydular, o da yetmedi ömür boyu kamuda çalışmayacak. Kenan Evren'in bile yapamadığını bunlar yapıyorlar. 12 Eylüldöneminde ihraç edilen akademisyen 120. Bu dönemde 20 Temmuz darbesinden sonra kapının önüne koyulan akademisyen sayısı 4 bin 811. İnsanda biraz vicdan olur, ahlak olur. Bir akademisyenin nasıl yetiştiğini acaba bunlar biliyorlar mı?
"ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURMAYACAĞIZ"
Sandıkta kararın verileceği 16 Nisan'a kadar önümüzdeki 60 günü milletin hakemliğine emanet edeceğiz. Söz konusu olan milletin egemenliğiyse bu konuda asıl Yüce Divan halkın divanıdır, milletin divanıdır. İşte bunun için Anayasa Mahkemesine başvurmayacağız."
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website