Başakşehir'de sokak hayvanları sıcak havada da yalnız değil


Başakşehir Belediyesi, sıcakların aniden bastırmasıyla birlikte sokak hayvanlarının doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürebilmesi için kolay ulaşabilecekleri noktalara mama ve su kapları koymaya başladı.
Başakşehir Belediyesi, sıcakların aniden bastırmasıyla birlikte sokak hayvanlarının doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürebilmesi için kolay ulaşabilecekleri noktalara mama ve su kapları koymaya başladı. Kapların hastalığa sebep vermemesi için tek kullanımlık kap konuluyor.
Serin geçen Haziran ayının son haftasında sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesiyle sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkmaya başladı. Başakşehir Belediyesi, sıcakların artmasıyla birlikte, su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için çeşitli noktalara su ve mama bırakma uygulamasını yine başlattı. Sağlık İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri yapmış olduğu çalışmada sahipsiz hayvanların sıcak havalarda susuz kalmaması için belirli noktalara bıraktığı su ve mama kaplarıyla sevimli dostları yalnız bırakmıyor.
Tek kullanımlık kaplar
Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanların enfeksiyon kapmaması için sahaya tek kullanımlık, hijyenik ve uygun kaplar içinde su ve mama bırakarak sık sık kontrol ediyor. Ekipler bölgedeki en uygun alanları seçerek, sokak hayvanlarının kolayca erişebileceği noktalara su ve mama kapları bırakıyor.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website