İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Cuma namazından sonra İBB Meclis üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediye binası önünde kurulan 15 Temmuz şehitlerinin isim ve fotoğraflarının yer aldığı panonun önündeki anma programına katıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye binası önündeki anma programına Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra, İBB Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekilli Temel Başalan, İBB Meclisi Cumhuriyet Halk Parti Grup Başkan Vekilli Ertuğrul Gülsever, İBB Meclis üyeleri ile birlikte şehit ve gazi yakınları katıldı.
15 Temmuz şehitlerinin isim ve fotoğraflarının yer aldığı panonun önündeki anma programında Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
Edilen duaların ardından konuşma yapan Başkan Kadir Topbaş, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece çok acılar yaşandığını söyledi. Özgürlüğün ve demokrasinin o gece sınandığına vurgu yapan Başkan Topbaş, “Büyük kurgulara hedef  olduk. İç ve dış mihraklar 15 Temmuz senaryosunu hazırladılar. Hiç hesap etmediler ki bu millet geçmişte Malazgirt’te Sakarya’da, Dumlupınar'da, Çanakkale'de destanlar yazmış bir millet. Tekrar destan yazabileceğini hiç akıl edemediler. Milletimiz 80 milyonluk büyük bir aile. Vatan, demokrasi, milli irade ve bayrak söz konusu olduğu zaman gerisi teferruattır diyerek, kol kola girmesini bildi ve dünyaya millet ne demektir bunu gösterdi” ifadelerini kullandı.