İstanbul Valiliği'nden Vatandaşlara Uyarı: Özel Araçlarınızla Trafiğe Çıkmayın


İstanbul'daki etkili olan sağanak yağış nedeniyle İstanbul Valiliği, vatandaşları uyardı: Özel aracınızla trafiğe çıkmayın.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağmur, kentte hayatı adeta durma noktasına getirdi. Şehrin birçok noktasında su baskınları meydana gelirken, metrekareye 60 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Öğle saatlerinde etkisini arttıracak olan kuvvetli yağış nedeniyle İstanbul Valiliği, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Meteoroloji'den su baskını uyarısı yapıldı.
''ÖZEL ARAÇLARINIZLA TRAFİĞE ÇIKMAYIN''
İstanbul Valiliği, "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur." uyarısında bulundu.

AKOM: SEL RİSKİ VE FIRTINAYA DİKKAT
AKOM sosyal medya üzerinden vatandaşlara uyarıda bulunarak "İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sel riski ve fırtınaya dikkat! Yağmur ile birlikte hava serinliyor" dedi.
YAĞIŞ NE KADAR SÜRECEK?
İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan ve sağanağın, öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesi bekleniyor.
İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültü kuvvetli sağanak, başta trafik olmak üzere yaşamı olumsuz etkiliyor.
İŞTE METEOROLOJİ'DEN GELEN SON UYARILAR
Ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, MarmaraKuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor
Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, MarmaraKuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in (Sinop hariç) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; KırklareliTekirdağİstanbulBursaYalovaDüzceZonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli (21-75 kg/m2): Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde artamaya devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimler ile Akdeniz'in kıyıları ve İç Anadolu'nun doğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, MarmaraKuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor
İzmir: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Adana: Az bulutlu ve açık 35
Antalya: Az bulutlu ve açık 33
Samsun: Parçalı bulutlu 28
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 28
Erzurum: Az bulutlu ve açık 33
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website