Erdoğan'ın "Teröristlerce Tokatlanan Belediye Başkanı" Dediği Kişi HDP'li Baydemir Çıktı


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Diyarbakır mitinginde "Bodrum katlarında teröristlerce sorguya çekilen, tokatlanan belediye başkanı" diye işaret ettiği kişi HDP'li Osman Baydemir çıktı.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı Diyarbakır mitinginde "Biz bodrum katlarında teröristlerce sorguya çekilen, tokatlanan değil, emanetinize sahip çıkacak, karakterli belediye başkanları vadediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın işaret ettiği bu isim bir dönem Diyarbakır Belediye Başkanlığı yapan HDP'li Osman Baydemir çıktı.
ERDOĞAN: TERÖRİSTLERCE TOKATLANAN BELEDİYE BAŞKANLARI
"Biz 31 Mart'ta size adam gibi belediye başkanları, hizmet için çalışacak belediyeler vaat ediyoruz. Biz bodrum katlarında teröristlerce sorguya çekilen, tokatlanan değil, emanetinize sahip çıkacak, karakterli belediye başkanları vaad ediyoruz. Diyarbakır bu şehrin kaynaklarını çukura gömen belediye başkanlarıyla yönetilmeyi hak etmiyor."
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
O KİŞİ OSMAN BAYDEMİR ÇIKTI
Osman Baydemir, 2004-2014 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. İddiaya göre, Baydemir, 2008 yılında terör örgütü PKK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan için yapılan eyleme istenilen düzeyde destek vermemiştir. Baydemir, bunun üzerine KCK'lı teröristlerce sorgulanmıştı.
PEKİ NE OLMUŞTU?
Baydemir bu sorguda 'savcı' pozisyonunda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi temizlik işçisi Ümit A.'ya 'sanık' olarak hesap vermişti. BDP'li Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in belediye işçisi bir KCK'lı tarafından sorgulandığı binaya giriş çıkış fotoğrafları ortaya çıkmıştı.
Osman Baydemir
SES KAYDI ORTAYA ÇIKMIŞTI
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın Türkiye Meclisi Hukuk Komitesi üyesi Seda Akbaş C. ve Diyarbakır Belediyesi'nde temizlik işçisi olan Ümit A., tarafından sorgulandığını iddia eden ses kayıtları basına yansımıştı. İddiaya göre, PKK'nın 2008 yılında Öcalan'a özgürlük için yaptığı eylemlere yeterince destek vermediği düşünülen Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir sözde KCK yasalarına göre yargılanmıştı.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website