Belgrad Ormanı'nda ‘normalleşme' yoğunluğu



İstanbul'da bulunan vatandaşlar normalleşme adımları ile birlikte sabah saatlerinden itibaren Belgrad Ormanı'na akın etti. Şehrin kabalık ve karmaşasından biraz da olsa uzaklaşmak isteyen vatandaşların araçlarının oluşturduğu yoğunluk havadan görüntülendi.

2/10Uzun bir aranın ardından yeni normalleşme süreciyle kısıtlamaya gidilmeyen bu hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, aileleriyle park ve sahillerde zaman geçirdi.
3/10Piknik ve yürüyüş yapmak isteyenlerin uğrak noktası Belgrad Ormanı oldu.
4/10Orman girişi otoparkında metrelerce araç kuyruğu oluştu. Mesire alanını dolduran vatandaşlar, banklarda kurdukları masalarda yemeklerini hazırladı.
5/10Mangallarını yakmak için sabahın erken saatlerinde ormana gelen vatandaşlar, daha sonra hamaklarında uzanarak dinlendi.

6/10Semaver ile çay keyfi yapan vatandaşlar uzun bir aranın ardından normalleşme ile hava almaya çıktıklarını ve sevdikleriyle vakit geçirmeyi özlediklerini söyledi. Bazı vatandaşların ise açık alanda spor yapmayı tercih ettikleri görüldü.
7/10
“Şuan yeniden dünyaya gelmiş gibiyim”
Korona virüs sürecinde kısıtlamadan dolayı evden çıkmadığını söyleyen 65 yaşındaki Niyazi Bilen, “Evde bacaklarım oturmaktan çok ağrıdı. Biraz yürüdüğüm zaman ağrıyor. Şuan burada olmak çok güzel. 3 ay hiç dışarıya çıkmadık. Şuan yeniden dünyaya gelmiş gibiyim” diye konuştu.
8/10
“Hava almaya geldik”
Nihat Yılmaz, “Pandemi süreci 3 ay sürdü. Bu süreçte çocuklarımız evde sıkıldı. Normalleşme ile birlikte hava almaya geldik. Şükürler olsun” ifadelerini kullandı.
9/10
“Ormanda doğal ortamda spor yapmayı tercih ettik”
Salonlarda spor yapmayı tercih etmediğini belirten Emre Kırsal, “Spor salonları kapanmıştı. Şu an açıldı ama maske takma zorunluluğumuz var. Bizde ormanda doğal ortamda spor yapmayı tercih ettik” şeklinde konuştu.
10/10
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website