BAYRAMPAŞA'DA KORONAVİRÜSE KARŞI MAHALLE DENETİM EKİBİ



 İçişleri Bakanlığı’nın “İzolasyon Tedbirleri” konulu genelgesi kapsamında, pozitif ve temaslı yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarının izolasyon sürecinin takip ve denetimi için Bayrampaşa’da oluşturulan “Mahalle Denetim Ekipleri”ne yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Oğuz Canbulat, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Demir, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tüfekçi ile Zabıta Müdürü Dilber Sarıtaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mahmut Karabayır, mahalle muhtarları, emniyet, milli eğitim, diyanet ve belediye personeli katıldı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında oluşturulan Mahalle Denetim Ekipleri’nin, mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürüteceği, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerinin personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve azaları, apartman ve site yöneticilerinden temsilciler (mahalle veya idari birimin büyüklüğü dikkate alınarak 5, 7, 9 veya 11 temsilci şeklinde) ve kolluk personeli görevlendirileceği öğrenildi. Yapılan her türlü bilgilendirmeye karşın evde izolasyon yükümlülüğünü ihlal ettiği tespit edilenler hakkında; idari para cezası uygulanmasının yanı sıra konusu suç teşkil eden eylemlere ilişkin gerekli adli işlemler başlatılacağı öğrenildi.

Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website