BAYRAMPAŞA’DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI



 Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle eğitim-öğretim online olarak devam ederken okullarda yüz yüze eğitim, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul birinci sınıflarda haftada bir gün olacak şekilde başlatıldı. Bayrampaşa’da bugün çalan ders zili ile yüz yüze eğitime başlanırken Başkan Atila Aydıner, öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitim-öğretim online olarak devam ederken mart ayından beri kapalı olan okullarda yüz yüze eğitim, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul birinci sınıflarda, haftada bir gün olacak şekilde başlatıldı.
Bayrampaşa’da bugün çalan ders zili ile yüz yüze eğitime başlanırken Başkan Atila Aydıner de Şair Şinasi İlkokulu'nda düzenlenen 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı açılış töreninde öğrencileri yalnız bırakmayarak onların ilk ders heyecanına ortak oldu. İlk hafta 1 gün okula gidecek çocuklar, okula tek tek ve maske ile sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek alındı.

TEDBİRLER ARTTIRILDI
Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yeniden düzenlenen sınıfları tek tek dolaşan Başkan Aydıner, öğrencilere başarı dileklerini ileterek minik öğrencilere rengarenk kalem, silgi ve kalemtıraştan oluşan kırtasiye seti hediye etti.

Yeni eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitim verecek tüm ilkokul ve ana okullarda dezenfeksiyon çalışmalarının gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Aydıner, “Tüm dünyayı ve dolayısıyla ülkemizi etkileyen bir pandemi süreci var. Bu süreçte yüz yüze eğitime ara verilmişti. Uzun bir aranın ardından anaokul ve birinci sınıftaki çocuklarımız alınan tedbirlerle yeniden okullarına, öğretmenlerine, arkadaşlarına kavuştular.  Bizler de bu süreçte ilkokul ve anaokullarımızda tedbirlerimizi arttırdık. Yeni eğitim-öğretim yılında okula merhaba diyecek evlatlarımız hijyenik bir ortamda eğitim alacaklar. Evlatlarımızın eğitim-öğretim yılını sağlıklı ve başarılı geçirmeleri için çabalıyoruz. Bu amaçla da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çocuklarımızın eğitimi son derece önemli ve bu eğitim konusunda gerekli dikkati, özeni, titizliği gösterirsek bu sıkıntılı günleri de çocuklarımız açısından en az zararla atlatırız diye düşünüyorum. Hem sosyal mesafe, hem hijyen hem de maske konusunda idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz de oldukça titiz davranıyorlar. Bugün böyle bir açılışı yapmak hepimize önümüzdeki günlerin daha güzel olacağı umudunu getirmektedir. İlçemize ve ülkemize hayırlı olsun. Yeni eğitim-öğretim döneminde tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.
 

 

Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website