BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ BİLİM MERKEZİ TEKNOFEST’TE İKİNCİ OLDU

 


Her sene aldığı ödüller ve gerçekleştirdiği projeler ile adından sıkça söz ettiren Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi Teknofest 2020 yarışlarından ödülle döndü. Bayrampaşa Bilim Merkezi, binlerce takımın yarıştığı Teknofest’te Biyoteknoloji İnovasyon fikir kategorisinde 2. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Bayrampaşa’da bilime meraklı yüzlerce öğrenciye her yıl eğitim veren, öğrencilerin fikirlerini hayata geçirmelerinde bilimsel çalışmalarla yol gösteren ve gerek ulusal gerek uluslararası alanda her sene aldığı ödüller ve gerçekleştirdiği projeler ile adından sıkça söz ettiren Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi, bu yıl Gaziantep’te gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest’ten ödül ile döndü.

Biyoteknoloji İnovasyon ve Çevre-Enerji Teknolojileri kategorilerinde iki ayrı ön elemede başarılı olarak Gaziantep’e çağırılan ve iki proje ile Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezini temsil eden öğrenciler festival boyunca projelerini sergilediler. İlhan Efe Yıldız ve İsmail Efe Satkın’dan oluşan Cell Culture takımı, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışmasında “Sedef Otu (Ruta Graveolens L.) ve Tarhun (Artemisia Dracunculus L.) Bitkilerinin Yara ve Yanık Modelleri Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması” isimli projeleri ile Türkiye ikincisi oldu. Proje Danışman Öğretmenleri Sümeyye Özyaman İle ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar’ın elinden alan ekip, proje sunumları ile tüm jürinin takdirini topladı.

 

Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website