Fiyatı 20 TL birden zamlanan palamut cep yakıyor

 



Tezgahlarda azalmaya başlayan palamudun fiyatı cep yakıyor. Birkaç hafta öncesine kadar 10-15 TL'den satılan palamut, şimdilerde 20-35 TL arasında satılıyor. Balıkçılar ve vatandaşlar palamudun fiyatının hiç bu kadar yüksek olduğunu hatırlamadıklarını söylüyor.

Karadeniz'de 1 Eylül'de başlayan av sezonunun ardından denize açılan balıkçılar bol palamut ile dönerken, bu günlerde ise bu bolluktan eser kalmadı. Diğer balık çeşitleriyle birlikte sezonun en yüksek fiyatının görüldüğü balık hallerinde vatandaşlar fiyatlardan yakınırken, balıkçılar havaların sıcak gitmesinden dolayı az avlanma olduğunu ve fiyatında bu yüzden yüksek olduğunu söylediler.

Fiyatı 20 TL birden zamlanan palamut cep yakıyor

"BALIK AZ OLDUĞUNDAN FİYATLAR YÜKSEK"

Balıkçı esnaflarından Emin Avcı, bugün itibariyle sezonun en pahalı günlerinden birini yaşadıklarını belirterek "Palamut birkaç gündür çok az. Balığı İstanbul topladığı için fiyatı yüksek. Şu anda fiyatı iriliğine göre 20-35 TL arasında değişiyor. İki hafta öncesine iri palamudu 20 TL'ye satıyorduk. Dolayısıyla bu sıralar az olduğundan fiyatı da yüksek oluyor. Yıllardır balıkçılık sektörünün içindeyim palamudun fiyatını hiç bu kadar yüksek görmemiştim. Aynı şekilde istavrit de öyle kilosu 35-40 TL civarında. Bu fiyatı şu ana kadar hiç duymadım. Havanın sıcaklığından dolayı balık az. En yüksek fiyat ise mezgitte. 60-70 TL. Çinakop 70-80 TL. Son yılların en pahalı sezonu diyebiliriz" dedi.

Fiyatı 20 TL birden zamlanan palamut cep yakıyor

"PALAMUT KAYBOLMAYA DOĞRU GİDİYOR"

Balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın da "Palamut yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Palamudun fiyatı iriliğine göre 20-25 ve 30 TL arasında değişiyor. Palamut, sezon başı iyi idi ancak şimdilerde kaybolmaya doğru gidiyor. İstavrit 30-35 TL, hamsi 20-25 TL, Sargan 35 TL, Çupra 45 TL ve Levrek 60 TL oldu. Levrek bile pahalandı" diye konuştu.

Fiyatı 20 TL birden zamlanan palamut cep yakıyor

"PALAMUDUN BU KADAR PAHALI OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM"

Palamut fiyatını pahalı bulduklarını ve şu ana kadar bu kadar yüksek olduğunu görmediklerini belirten Zehra Çuhadaroğlu isimli vatandaş ise "Palamut almaya geldim. Palamut 35 TL fiyatını pahalı buldum. Daha önce 17-18 TL'ye alıyorduk, şimdi 35 TL olmuş. Zamanı geçiyor herhalde fiyatı ondan yüksek. Daha önce hiç bu kadar pahalı almadım. Çok pahalı bu kadar pahalı olduğunu hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website