SABİT BÜYÜKBAYRAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ERASMUS+ PROJESİYLE GASTRONOMİDE AVRUPA DENEYİMİNDE

 



Bayrampaşa Sabit BÜYÜKBAYRAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2019-1-TR01-KA102-071724nolu “Gastronomide Avrupa Deneyimi” isimli Erasmus+ projesi kapsamında Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan öğrencilerinin 12. Sınıf düzeyinde 3 grup halinde İspanya ve Çekya’da 2 hafta süresince staj yapmasını içeren bir hareketliliktir.

B AYRAMPAŞA SABİT BÜYÜK BAYRAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDA İSPANYA VE ÇEKYA’DA

Bayrampaşa Sabit BÜYÜKBAYRAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Öğrencilerimizin İspanya ve Çekya’da Mesleki Stajı” projesi kapsamında, yiyecek içecek hizmetleri alanından 6 öğrencinin 2 haftalık stajını İspanya, 12 öğrencinin 2 haftalık stajını Çekya’da yaptığı bir etkinliktir.



Okul Müdürü : Necat PAKER yaptığı bilgilendirmede; “Projeye katılan tüm öğrencilerimiz; projemiz kapsamında alanlarında gelecekte önem kazanacak “Slow Food Akımı”, “Füzyon Mutfağı Uygulamaları” ve “Beslenme Seçenekleri ve Kısıtlarına Dönük Menüler Hazırlama” konusunda staj yapmışlardır. Projemizin temel hedefi olan mesleki becerilerini pratik uygulamalar yaparak, yani mutfakta çalışarak ve yeni ürünler ortaya koyarak gelecekte önem kazanacak konularda bilgi sahibi olmuş ve kendilerini bu kapsamda geliştirme fırsatı yakalamıştır.

 



Ayrıca projeye katılan tüm öğrencilerimiz; takım bilincini geliştirmiş ve özgüvenlerini arttırmışlardır. Kültürler arası farklılıklara aşina olmuş, kendi alanlarındaki farklı etnikte ve farklı ülkedeki insanlarla iletişim becerilerini geliştirmiştir, bireysel özelliklerini keşfetmelerini sağlamış, mesleki ve dilsel becerilerine katkı sağlamış, kurumlar arasında iş birliği sağlayarak mesleki eğitim uygulamaları hususunda uluslararası uyumluluk sağlamışlardır.” dedi. Okulun AB boyutunu ve mesleki eğitimin kalitesinin artacağını belirten PAKER, “Yabancı dilde konuşma becerileri, mesleki alanları ile ilgili yabancı dilde terminoloji kullanımı, farklı kültürlerden insanların bulunduğu ortamlarda iletişime geçme, bilgi edinme ve empati kurabilme, uluslararası seyahat, bir Avrupa ülkesinde yaşam deneyimi gibi kazanımları elde etmişlerdir.” dedi.

Bayrampaşa Sabit BÜYÜKBAYRAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Necat PAKER, sözlerine şöyle devam etti. Bu proje bize gösterdi ki öğrencilerin kendi alanlarında farklı kültürlerle etkileşimi onların alana bakış açılarını ve motivasyonlarını üst düzeye çıkartmıştır. Bu kapsamda diğer proje çalışmalarını da ekip gücüyle sürdürdüğünü belirterek, hedeflerinin eğitimdeki başarılarının ileriye doğru geliştirmek olduğunu ifade ederek, öğretmen ve öğrencilere başarılı yıllar geçirmelerini diledi.







Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website