MİT'ten büyük operasyon, aranan terörist ve beraberindekiler etkisiz!

MİT’in Irak/Mangeş Köyü kırsalında gerçekleştirdiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan Selahattin Dede ve beraberindeki üç örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, Irak/Mangeş Köyü kırsalında gerçekleştirdiği operasyonda terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan Selahattin Dede ve beraberindeki üç örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.
İlk adımından itibaren takip edildi Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, gri kategoride aranan Zagros Selahattin Dede ve beraberindeki örgüt mensuplarının Suriye'den Irak'a intikal edeceği istihbaratını alması üzerine, Selahattin Dede Suriye'de takibe alındı. Sahadaki ajanlar vasıtasıyla takibi derinleştiren MİT, Selahattin Dede ve beraberindeki grubun Pençe-Şimşek operasyonunu gerçekleştiren askerlerimize yönelik eylem gerçekleştirmek amacıyla 19.05.2021'de Suriye'den ayrıldıklarını belirledi.
Suriye'den Irak'a intikalleri adım adım izlenen grubun yanlarında çok sayıda silah ve patlayıcı mühimmat taşıdıklarının tespit edilmesi üzerine operasyon kararı alındı.
Yüklü miktarda patlayıcı nedeniyle hassas takip sürdürüldü Yanlarında yüklü miktarda patlayıcı mühimmat bulunması sebebiyle Selahattin Dede ve beraberindeki grup, sivillere zarar vermemeleri için saha ajanları vasıtasıyla dikkatle takip edildi. Terörist grubun, sivil yerleşim bölgelerinden uzaklaşarak kırsal alana intikalinin ardından gerçekleştirilen operasyonla, Selahattin Dede ve beraberindeki üç örgüt mensubu etkisiz hale getirildi ve terörist grubun yanlarında taşıdığı yüklü miktarda patlayıcı infilak etti. 2020 yılı başında Kandil'e geçen Selahattin Dede'nin 2021 yazında örgüt içinde önemli bir pozisyona getirilmesi bekleniyordu On yıldan uzun süredir örgütte bulunan Selahattin Dede 2012-2015 yılları arasında Yüksekova kırsalında pek çok silahlı eyleme katılmıştı. 2015-2020 yılları arasında bölücü faaliyetlerini Irak'a taşıyan Dede, bu süre zarfında Amed Malazgirt kod Fehmi Atalay gibi üst düzey örgüt mensuplarıyla birlikte faaliyet yürüttü. 2020 yılı başında Kandil'e geçen Dede'nin 2021 yazında örgüt içinde önemli bir pozisyona getirilmesi bekleniyordu. MİT'in Irak'taki ağı, operasyonda gri listede aranan Selahattin Dede'nin yanı sıra Dilgeş kod Mehmet Emin Alkaş ve İran uyruklu Dara Beritan kod Babek Ebdilselendeci isimli teröristlerin de etkisiz hale getirildiğini, bir örgüt mensubunun ise teşhis edilemeyecek durumda olduğu öğrenildi. İHA
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website