Felaketi yaşayan İstanbul'un dibindeki Tekirdağ kara hasret! Şehre bir gram kar düşmedi

Türkiye'nin gözü günlerdir kar felaketiyle boğuşan İstanbul'da. Özellikle megakentin yanı başındaki şehirler, süreci daha da yakından takip ediyor. Onlardan biri de İstanbul'a 120 kilometre uzaklıktaki Tekirdağ. Kara hasret kalan şehir, adeta bahardan kalma günler yaşıyor. Son günlerde kar esaretinin yaşandığı İstanbul'un hemen yanı başındaki Tekirdağ'a bir gram kar düşmemesi ve güneşli havanın etkili olmaması şehirde yaşanan vatandaşlar arasında şaşkınlığa sebep oldu. Güneşin tadını çıkarmak isteyenler, Süleymanpaşa ilçesinde sahile inerek yürüyüş yaptı. "BUNLAR TÜRKİYE'NİN GÜZELLİĞİNİ GÖSTERİYOR" Yürüyüş yapan vatandaşlardan Cemil Uzun, "Her tarafın havası farklı. Bunlar aynı zamanda Türkiye'nin güzelliğini gösteriyor. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden birisi. Ama değerini bilemiyoruz" dedi.
"ŞAŞKINIZ, ALLAH'IN VERGİSİ" İstanbul'un hemen yanı başındaki Tekirdağ'da kar yağışının olmamasına şaşırdıklarını ifade eden vatandaşlardan Ömer Taşçı, "Şaşırdık tabi ki ama Allah'ın vergisi. Buranın güneşli olmasına sevindik. Sahilde güzel bir yürüyüş yapıyoruz" diye konuştu.
"TEKİRDAĞ'IN KURU SOĞUĞU MEŞHURDUR" Süleymanpaşa sahil yürüyüş alanında güneşli havayı fırsat bilerek yürüyüş yapan Nazım Gado ise "Hava güzel, biz her gün buradayız. Çıkıyoruz yürüyüş yapıyoruz, sonra evimize gidiyoruz. Biz hep şaşırıyoruz. Bizde kar çok nadir görülür. Genelde hep böyle kuru soğuk yeriz. Tekirdağ'ın kuru soğuğu meşhurdur" şeklinde konuştu.
haberler.com
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website