Yarın kar İstanbul, Bursa, Balıkesir'de! Meteroloji perşembe Ankara'ya varacak diyor

Meteorolojinin haber verdiği kar yağışı Balkanlar üzerinden yurda giriş yaptı. Edirne ve Kırklareli'nde beklenenden daha kuvvetli yağıyor. Kar yağışı çarşamba günü İstanbul, Bursa ve Balıkesir'de, perşembe günü Ankara, Konya, Kayseri ve Sivas'ta olacak. İşte meteorolojiden gelen son hava durumu tahmini: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haber verdiği kar yağışı Edirne'den yurda giriş yaptı. Trakya bölgesinde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun bir çok kesimini etkisi altına alacak. Hava sıcaklığı 10 derece birden düştü. AKOM'dan İstanbul için acil uyarı geldi. Özellikle perşembe ve cuma günü yağış etkisini artıracak. İşte son hava durumu raporu:
Bu görüntüler Trakya bölgesinden geldi. Meteorolojinin duyurduğu kar yağışı Edirne'den yurda giriş yaptı. Edirne ve Kırklareli'ni vuran kar yağışı Balkanlar üzerinden etkili bir şekilde geldi. Hava sıcaklığı bölgede 3 derecenin altına inerken kar, Bulgaristan sınırına doğru etkisini artırıyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı civarında kar yerleri örtmeye başladı. Kentte karın yarın daha etkili olması bekleniyor. Kırklareli'nde de sınır bölgelerinde yoğun kar görülüyor. Demirköy ilçesinde kar kalınlığı kısa sürede 5 santimetreyi buldu. Bazı sürücüler, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilerlemekte zorlandı, bazı araçlar yolda kaldı. Sıcaklığın 2 derece ölçüldüğü Kırklareli'nde karın geceye doğru daha etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'a kar yağışı yarın geliyor : İlk olarak Trakya'yı vuran kar yağışı İstanbul'a çarşamba günü ulaşacak. AKOM'dan gelen uyarıda kar yağışı öncesi kuvvetli fırtınaya dikkat çekildi. Hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte kar yağışının İstanbul'da çarşamba sabahından itibaren görüleceği duyuruldu. Kar yağışı perşembe günü de İstanbul'da etkili olacak. Perşembe günü kar yağışı Marmara bölgesinin tamamına hakim olacak. Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Bolu, Düzce illerinde de yoğun yağışlar görülecek. "Sıcaklık 10 derece düşecek": Prof. Dr. Orhan Şen, "Salı geceden itibaren Marmara (İstanbul dahil) İç Anadolu'nun kuzeyi iç Ege de hava 10 C soğuyor Çarşamba sabah (İç Anadolu ve İç Ege'de daha gec)KKY ve KAR yağışı başlıyor ve Perşembe akşama kadar aralıklı devam ediyor Cuma yağış ülkeyi terk ediyor" dedi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şubesi Eski Müdürü Ahmet Uçar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Akdeniz'de oluşan alçak basınç merkezi Moskova üzerindeki soğuk havayı Marmara üzerinden Anadolu'ya indirecek, yağmur şeklinde başlayan yağışlarda soğuk hava ile birlikte zamanla karla karışık yağmur ve kar şekline dönecek." dedi.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website