Bu kadarına da pes artık! Vatandaş talep artırınca ayçiçek yağlarını rafın arkasına saklamışlar

Türkiye'de önceki gün çok sayıda vatandaş, marketlere giderek ayçiçeği yağı satın almak istedi. Ancak yeterli yağ olmasına rağmen stokçuluk yapan marketler, yağları rafların arkasına taşıdı. Diyarbakır'da gece saatlerinde stokçuluk yapan markete baskın gerçekleştiren zabıta, oyunu ifşa etti. Türkiye'de önceki gün yağ fiyatlarına zam geleceği yönündeki iddiaların ardından çok sayıda vatandaş marketlere akın etti. Fakat Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bugün yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Türkiye'nin ayçiçek yağı stokunun bulunduğunu belirtti. Bakanın bu açıklamasıyla vatandaşlar biraz olsun rahatlarken, marketlere yapılan baskınların da detayları ortaya çıktı.
RAFLARDAN KALDIRIP DEPOYA GÖTÜRMÜŞLER Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, aralarında zincir marketlerin de bulunduğu birçok iş yerinin deposunda yüklü miktarda yağ ürünü ele geçirdi. Ürünlere el koyan ekipler, iş yerleri hakkında yasal süreç başlattı. Son günlerdeki spekülasyonlar üzerine vatandaşların marketlere akın etmesini fırsat bilerek fiyatlara zam yapmak amacıyla yağ ve yağ ürünlerini raflardan kaldırıp depolarda stoklayan marketler Bağlar Belediyesi'nin gece baskınlarına yakalandı.
ÜRÜNLERE EL KOYDULAR Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla ilçe genelinde anlık baskınlar başlatan zabıta ekipleri, depolarda stoklanmış tabloyla karşılaştı. Marketlerin raflarında yer almayan yağ ürünleri, depolarda ele geçirildi. İş yerlerini tek tek inceleyip didik didik arama yapan ekipler, yüklü miktarda ürüne el koydu.
"DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK" "Vatandaşları ekonomik olarak mağdur edip piyasada da huzursuzluğa neden olan stokçular ve fırsatçılar için yasal işlem başlatıldığını belirten Başkan Beyoğlu, "Vatandaşların hakkını ve hukukunu gözetmek üzere böyle bir çalışma başlattık. Bu konudaki duruşumuz nettir ve vatandaşlarımızı korumaktan yanadır. Stokçuluk ve fırsatçılık hem suçtur, hem de gayri ahlakidir. Denetimlerimiz gece gündüz demeden devam edecektir" dedi.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website