Son Dakika! İstanbul Valisi Yerlikaya'dan yağış uyarısı: 18.00-24.00 arası kar sağanakları var, dışarı çıkmayın

Son dakika! İstanbul'da bugün hafif şekilde başlayan kar yağışıyla ilgili Meteoroloji ve AKOM'un ardından bir uyarı da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. Yerlikaya, "18.00-24.00 arası kar sağanakları var. Trafiğe çıkmayalım. Dışarıdaysak evlerimize dönelim" ifadelerini kullandı. Yerlikaya ayrıca bir sonraki duyuruya kadar bugün saat 17.30'dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini açıkladı. Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarının ardından İstanbul'un bazı bölgelerinde bugün kar yağmaya başladı. Yağış, bazı bölgeler belirli aralıklara etkisini göstermeye devam ediyor. PAZARA KADAR SÜRECEK Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre İstanbul'da bugün, yarın ve pazar günü yoğun kar yağışı etkili olacak. Pazartesi günü sıcaklığın biraz yükselmesiyle yağış karla karışık yağmura dönecek. İstanbul'da salı günü yağış beklenmiyor.
"SAAT 18.00-24.00 ARASINDA KUVVETLİ YAĞACAK" Tüm gözlerin çevrildiği İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da kar yağışıyla ilgili bir uyarı yaptı. Yerlikaya'nın Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün son verilerine göre İstanbul'da bugün 18.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Lütfen, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Dışarıdaysak evlerimize dönelim. Toplu taşıma araçlarını tercih edelim." ifadeleri yer aldı.
MOTOSİKLET VE KURYELER TRAFİĞE ÇIKAMAYACAK Yerlikaya, kentte beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle bugün saat 17.30'dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini duyurdu.
"LÜTFEN TOPLU TAŞIMA KULLANIN" Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "17.20'de başlayıp gece boyu yoğun bir kar yağışı yaşayacağız. Vatandaşlarımızı saat 17.00 itibariyleözel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları noktasında uyarıyorum. Tüm ulaşım hatlarında ek seferler koyduk. Lütfen özel aracınızı değil toplu taşımayı kullanınız." ifadelerini kullandı.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website