İstanbul'da tarihi an! Tahıl koridoru anlaşması çerçevesinde 27 bin ton mısır yüklü gemi Boğaz'dan geçti

Şubat ayında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı sonrası dünya gıda krizi ile karşı karşıya geldi. Türkiye'nin yoğun çabaları sayesinde iki ülke arasında "nakliyat" çerçevesinde ilk anlaşma sağlanırken, 27 bin ton tahıl taşıyan ilk gemi dün Odessa Limanı'ndan ayrıldı. Gün içinde İstanbul'a ulaşan tahıl gemisi burada yapılan denetimler sonrası ise tekrar yola çıktı. Razoni isimli geminin bir sonraki durağı Lübnan olacak. Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde, Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan çıkan Sierra Leon bayraklı 27 bin ton mısır taşıyan kuru yük gemisi Razoni, dün akşam saatlerinde İstanbul'da Karadeniz açıklarına ulaşmış ve kendisine tahsis edilen alana demirlemişti.
BEYRUT'A DOĞRU YOLA ÇIKTI Razoni isimli gemide saat 10.00'da, BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den heyetler denetim gerçekleştirdi. Denetleme sonrası yeniden harekete geçen 'Razoni' Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçerek İstanbul Boğazı'na giriş yaptı. İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçecek olan gemi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki limana doğru hareket etmeye başladı. ZELENSKI: TÜRKİYE'DEN TALİMAT BEKLİYORUZ Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İstanbul'da Türkiye'nin diplomatik çabalarıyla imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması sonrası Odessa'daki Chornomorsk Limanı'nı ziyaret etti. Burada gazetecilere demeç veren Zelenski, Ukrayna olarak sevkiyata hazır olduklarını belirterek, "Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır. Türkiye ve BM'den sevkiyatı başlatmak için sinyal bekliyoruz" değerlendirmesinde bulunmuştu.
ZELENSKI: TÜRKİYE'DEN TALİMAT BEKLİYORUZ Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İstanbul'da Türkiye'nin diplomatik çabalarıyla imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması sonrası Odessa'daki Chornomorsk Limanı'nı ziyaret etti. Burada gazetecilere demeç veren Zelenski, Ukrayna olarak sevkiyata hazır olduklarını belirterek, "Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır. Türkiye ve BM'den sevkiyatı başlatmak için sinyal bekliyoruz" değerlendirmesinde bulunmuştu. İHA
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website