İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan skandal sözler: Müslüman olmayan Türk'e neden insan diyelim?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Twitter'da paylaşılan bir videosu gündem oldu. Ağıralioğlu'nun "Biz Müslüman olmayan Türk'e, Türk ve insan demiyoruz" ifadeleri binlerce kullanıcının tepkisini çekti. Konu hakkında açıklama yapan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise Ağıralioğlu'nun skandal sözleri hakkında "Bu kafa İslam öncesi 4000 yıllık Türk tarihini nasıl izah eder?" dedi. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun henüz nerede çekildiği bilinmeyen bir videosu, sosyal medyada kısa sürede yayılarak gündem oldu. "MÜSLÜMAN OLMAYAN TÜRK'E NEDEN İNSAN DİYELİM?" Kameraya yansıyan görüntülerde, videoyu çeken şahsın "İslam kardeşliği vurgusundan önce bir şey daha söylediniz" sözlerine üzerine konuşmasına başlayan Ağıralioğlu, "Biz Müslüman olmayan Türk'e, Türk demiyoruz. Kemali ile Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim? Bizim için önemli olan, arkasında büyük irademizle durduğumuz olan Allah'a kulluk davamızın devlete, millete, medeniyete dönük taraflarıdır." diyor.
"HER TÜRLÜ SİYASİ HATAYI TELAFİ EDEBİLİRİZ" Yavuz Ağıralioğlu, sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu sürecin hiçbir tarafında diliyle, diniyle, imanıyla, sözüyle, imanıyla olmayanlar Kürdü, Türkü, kardeşliği ve imanımızı temsil edemezler. Bu sürecin en kötü tarafı bizim açımızdan, inançsızlığıyla ahlaksızlığıyla bin yıllık bir kardeşliğin üzerine hami edilmesidir." SOSYAL MEDYADA TT OLDU Öte yandan Ağırlioğlu'nun bu sözleri sosyal medyada TT oldu. Twitter kullanıcıları konuyla ilgili tepkilerini binden fazla tweet atarak gösterdi. O yorumlardan bazıları:
ÖZDAĞ'DAN DA TEPKİ GELDİ Bu açıklamalara siyaset kanadından ise ilk tepki Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ Twitter hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada "Bu kafa İslam öncesi 4000 yıllık Türk tarihini nasıl izah eder? Hristiyan Gökoğuzlar'a ne der? İstiklal Harbi'nde Padişahın yanında yer alan Müslüman Türkler mi Türk'tür yoksa Mustafa Kemal'in yanında yer alan Ortadoks Türkler mi? Atatürk düşmanlarında muhakkak bir sakatlık oluyor." değerlendirmesinde bulundu.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website