İç Anadolu'da diri fay hattı ortaya çıktı! Vatandaş diken üstünde uzmanlar açıklama yaptı

Kahramanmaraş merkezli çifte deprem felaketinin ardından birçok bölge beşik gibi sallanırken MTA'nın yayımladığı Türkiye diri fay hatları vatandaşların dikkatini çekti. Yayımlanan haritada İç Anadolu Bölgesi'nde bir fay hattı da vatandaşları endişelendirmeye başladı. Özellikle Ankara detayının göze çarptığı faya ilişkin açıklama yapan uzmanlar, 'Bağlıca'dan Yapracık'a uzanan fay yeni değil ve büyük deprem riski taşımıyor' görüşünde.
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan olan yıkıcı deprem 11 ili vurdu, on binlerce can kaybı yaşandı, çok sayıda bina yerle bir oldu.
Türkiye'yi hüzne boğan çifte felaketin ardından Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Türkiye diri fay haritası yayımladı.
MTA'nın diri fay haritaları, Ankara'da tedirginliğe neden oldu. Bilimsel verilere dayanmadan yapılan paylaşımlar kentte yeni bir fay ortaya çıktığı algısını oluşturdu.
Bağlıca'dan Yapracık'a uzanan fay, uzmanlara göre yeni değil ve büyük deprem riski taşımıyor.
TRT'nin haberine göre, Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, Yapracık-Bağlıca arasında, otoyolun hemen kenarından geçen fayın daha önceden de bilindiğine işaret etti.
Seyitoğlu, "Bu daha önce Etimesgut'ta 3,5 civarındaki depremlerin kaynağı olarak bizim tarafımızdan bilinen bir yapı" diye konuştu.
Prof. Dr. Seyitoğlu, ana yapı olmadığı için yıkıcı büyüklükte deprem riski oluşturmadığına dikkati çekti:
"Ana yapı değil. O yüzden kuşku ve heyecan yapılmasına gerek yok."
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website