İstanbul'da 50 bin 'İlk Evim' konutu için kura çekimi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle hayata geçirilen 'İlk Evim' projesinde, İstanbul'da 50 bin konut için kura çekimi yapılacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül 2022'de 'Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi' olarak açıkladığı 'İlk Evim' projesinde kura çekilişleri, 7 Kasım 2022'de Ardahan ve Şırnak'ta başladı.
6 Şubat'taki deprem felaketi nedeniyle ara verilen kura çekimleri, 6 Mart'ta Ankara'da başlayarak kalan diğer illerle devam etti.
İstanbul'da inşa edilecek 50 bin sosyal konutun kura çekimleri ise Tuzla'da başlayacak. Tuzla Belediyesi'nde 16-29 Mart'ta 20 bin 920 hak sahibi için çekiliş yapılacak. Çatalca'da 540 ve Selimpaşa'da 200 hak sahibi için 30 Mart'ta gerçekleştirilecek kura çekimi, Silivri Alibey Spor Salonu'nda yapılacak.
Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerinde 28 bin 340 hak sahibi için yapılacak sosyal konutların kuraları da 1-19 Nisan arasında Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu'nda çekilecek. İstanbul kuralarıyla birlikte 'İlk Evim' projesi kuraları sona erecek.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website